×

Italiaanse stijl

Italiaanse stijl

Als we het hebben over Italië, dan denken we aan de pasta en pizza’s, aan de lastige taal, aan de steden Milaan en Rome, aan snelle auto’s en aan mode. Over dat laatste valt sowieso niet te twisten. De Italianen hebben een subliem gevoel voor mode. De mannen in Nederland schepen de Italiaanse heren vaak af als homo’s en dat alleen om hun specifieke kledingsmaak. Menig vrouw vindt het een hele verademing dat deze mannen zo verzorgd zijn en zich volgens de laatste kleding trends kleden. Of eigenlijk zetten de Italianen de trends. Italië is dan ook het land van Gucci, Versace, Prada en Armani. Dit is nog maar een kleine greep uit de vele vooraanstaande modemerken die Italië heeft voorgebracht. We kunnen dan ook zeker een voorbeeld nemen aan deze stijliconen.

 

Italiaanse must haves

We geven eerlijk toe dat niet elke Italiaan er even modieus uit ziet, maar over het algemeen doen ze toch erg hun best. De mannen en de vrouwen zien er vaak uit om door een ringetje te halen. Voor de vrouwen zijn de hakken een echte must have. Stiletto’s boven de tien centimeter staat in elke kast van de Italiaanse vrouw. Daarnaast zijn ook tassen een heel belangrijk item. De vrouwen dragen veel jurkjes en in de winter zijn stijlvolle broeken of flaired jeans ook helemaal top. Een blouse die tot bovenaan dichtgeknoopt is en grote truien met daaronder een legging en stoere laarzen. De mannen hullen zich over het algemeen veelal in Italiaanse witte overhemden, chino’s in allerlei kleuren en maten en hebben tientallen jasjes en colbertjes in de kast hangen. In de winter gaan de Italianen ook stijlvol door het leven. Met de prachtige Italiaanse jassen met bontkraagtie-642063_640 stelen deze heren de show!

 

Kijk en leer

Weet jij niet hoe jij je garderobe aan moet vullen? Neem dan een voorbeeld aan de Italianen. Ga er desnoods een keer op vakantie en doe inspiratie op. Ontdek de trens voor deze winter. Je kunt het natuurlijk ook gewoon op internet opzoeken, dat is net zo makkelijk en dan hoef je er niet helemaal voor naar Italië.

Rate this post

Verstuur reactie