×

All-in vakantie, vroegboekkorting, last minute, hoog, midden en laagseizoen, wat is dat?

All-in vakantie, vroegboekkorting, last minute, hoog, midden en laagseizoen, wat is dat?

Wie een vakantie wenst te boeken, krijgt allerlei flitsende aanbiedingen rond het hoofd geslingerd. Een all-in, een last-minute, maar wat is dat allemaal? We nemen het even voor u door.

Een all-in vakantie, wat is dat nu precies?

All-in staat natuurlijk voor all-inclusive, wat je vertaalt als alles inbegrepen. Maar all-in is vrij interpreteerbaar, en kan erg verschillend zijn van de ene naar de andere aanbieder.

Als basis kan men stellen dat een all-in de logies inhoudt, plus het eten, het drinken en de animaties. Het drinken kan dan alle drank zijn, maar is meestal alleen de drank aan tafel. Dat betekent koffie of thee bij het ontbijt, eventueel een karafje wijn en softdrank tijdens het middageten en idem tijdens het avondeten. Een all-in in een vakantiepark of camping houdt daarnaast ook de animatie in.

Een all-in verzekert je de totale prijs

Een all-in vakantie boeken houdt dus zeker voordelen in. Zo weet je op voorhand exact wat de prijs van je vakantie is. Meestal is het juist de bijkomende prijs van het eten en drinken dat de eindrekening de hoogte injaagt. Anderzijds zit men ook wel erg gebonden aan een volledige all-in. Je kunt beter niet eens gaan lunchen in dat schattige restaurantje om de hoek, omdat jouw lunch al betaald is. Een all-in op maat is daarom veel interessanter.

Een all-in op maat

Een all-in op maat kan bijvoorbeeld zonder de lunch zijn, enkel het ontbijt en het avondeten. Op die manier heb je de keus om het middageten elders te nuttigen, of gewoon lekker over te slaan. Daardoor ben je ook vrijer om eventuele leuke uitstapjes te organiseren, zonder dat je een reeds betaalde maaltijd overslaat. Sommige vakantiecentra bieden dan weer de mogelijkheid om een picknick mee te nemen als je op uitstap trekt. Dat is ook interessant, omdat je ook geen reeds betaalde maaltijd verliest. Nog andere vakantieresorts laten je toe op voorhand aan te geven welke maaltijden je niet aanwezig bent. Die kunnen dan ook worden afgetrokken van de rekening.

Bekijk de animaties voor je boekt

Verder zijn de animaties in een all-in vakantie interessant. Denk maar aan een aquagym sessie aan het zwembad, of een dansuurtje in de namiddag. Reis je met kinderen, dan kun je beter even op voorhand nagaan of er wel kinderanimatie is. Ideaal is wanneer de kinderen in verschillende leeftijdsgroepen worden ingedeeld. Dan weet je ook zeker dat de animatie volledig is afgestemd op de leeftijd van jouw kinderen. Kinderanimatie maakt de vakantie compleet, omdat je dan als ouder(s) lekker kunt genieten van wat rust.

Gratis sport of leuke uitstapjes

Maar animaties kunnen ook veel verder gaan. Zo kun je soms gratis gebruik maken van allerlei sportactiviteiten, gaande van tennissen, balspelen tot een partijtje minigolf op het terrein van je vakantie. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden : culturele uitstappen, uitstappen in de natuur, georganiseerde citytrips, noem maar op! Dat is leuk voor families of voor volwassenen onder elkaar. En verder zijn er ook nog verschillende mogelijkheden voor avondanimatie : optredens, dansavonden, bingo, spelletjesavonden, quiz, …

Wat is een vroegboekkorting?

Wie vroeg boekt geniet ook altijd van een interessante prijs. Dat is wanneer je weken of zelfs maanden op voorhand je vakantie boekt. Het voordeel voor de vakantiemaker is dat die al weet dat er vakantiegasten zullen zijn. Vandaar dat je dan ook een mooie korting kunt krijgen. Die korting kan heel groot zijn, maar is nooit zo groot dan een last minute.

Wat is dan last minute?

Dat staat voor een vakantie die je op het laatste moment boekt. Niet de laatste minuut, maar wel een dag of iets langer voor vertrek. Voor een last minute vakantie betaal je ook minder dan wanneer je het ‘normaal’ boekt. De vakantiemaker heeft namelijk nog enkele kamers of vliegtuigzitjes over, en ziet deze liever ingenomen. Een last minute vakantie in dus super interessant, maar je hebt dan weinig keus. Je kunt enkel dat nemen, dat nog vrij is.

Hoog, midden en laag seizoen

Dan is er nog de classificatie hoog, midden en laag seizoen. Dat staat voor de periode waarin je met vakantie wilt gaan. Het hoogseizoen is de periode waarin de meeste mensen met vakantie gaan. Dat loopt natuurlijk samen met de schoolvakanties. In de zomer is dat voor de meeste vakantiebestemmingen van 1 juli tot 21 augustus. Het laagseizoen is die periode, waarin er maar weinig mensen met vakantie gaan. Het middenseizoen is de periode er tussen : bijvoorbeeld de laatste week van juni, eind augustus enzovoort. De prijzen zijn het hoogst in het hoogseizoen, en het laagst in het laagseizoen. Wie dus geen schoolgaande kinderen heeft, doet er veel voordeel bij om buiten het hoogseizoen met vakantie te gaan. Maar natuurlijk zijn er dan wel ook minder animaties.

Rate this post

Verstuur reactie