×

Betoverend Berlijn voor bijna niets!

Betoverend Berlijn voor bijna niets!

berlijnBerlijn is intens groot en heeft meer bezienswaardigheden en activiteiten om te zien en te doen dan mogelijk is! Daarom is een stedentrip Berlijn van 3 á 4 dagen zeker aan te raden. Je hebt tijd om (bijna) alles te zien en te relaxen. Met minder tijd kom je ogen tekort!

Gratis bestemmingen in Berlijn

Er is een oud spreekwoord: ‘de beste dingen in het leven zijn gratis’. Nergens is dit meer waar dan in Berlijn. Met onderstaande gratis bezienswaardigheden kan jij je 3-4 dagen durende stedentrip goed vullen. En dat voor niets!

 1. Gratis stadsrondleiding
  Deze gratis rondleiding van New Berlin (organisatie van de tour) neemt je mee naar de Brandenburger Tor, langs de Berlijnse muur naar Checkpoint Charlie (voormalig district van de Nazi). De tour vervolgt zich naar de Cabaret Mile, de Gendarmenmarket, het Museumeiland en eindigt in Lustgarten. Dit is een park op steenworp afstand van de beste musea van de stad.

 1. East Side Gallery
  De East Side Gallery is het best bewaarde gedeelte van de voormalige Berlijnse muur. Op dit moment is het één groot openluchtgalerij, waar maar liefst 87 kunstenaars aan meegewerkt hebben. Je kunt langs de muur wandelen en alle beschilderingen bewonderen, met ieder hun eigen verhaal.

 1. Brandenburger Tor
  Wanneer je in Berlijn bent, moet en kan je een bezoek aan de Brandenburger Tor niet overslaan. Het is de meest bekende bezienswaardigheid van de stad én het ligt centraal. Je kunt dit indrukwekkende gebouw gratis bezichtigen. Erg leuk is het om de poort te bezoeken tijdens het jaarlijkse Festival of Light (9-18 Oktober 2015), wanneer er een lichtshow gehouden wordt bij de poort.

 1. Holocaust Mahnmal
  Vanaf de Brandenburger Tor loop je binnen slechts 7 minuten naar het monument voor de Joden, beter bekend als de Holocaust Mahnmal. Hier kun je gratis rondlopen en de beschrijving van het monument lezen. Als je wilt, kun je ook nog een rondleiding met headset nemen, dit kost zo’n €4.

berlijn-kaart

Rate this post

Verstuur reactie