×

Combineer Groningen met de Waddeneilanden

Combineer Groningen met de Waddeneilanden

Groningen is een mooie provincie, gelegen in het noorden van ons land en vanuit hier kan je ook, een van de prachtige Waddeneilanden bezoeken. De rust en natuur zullen je hier meteen van harte verwelkomen. Snuif de gezonde lucht zonder autogassen van Schiermonnikoog op, je mag je auto namelijk niet meenemen. Het is zelfs alleen toegestaan aan enkele bewoners, die het echt nodig hebben, om in een auto op het eiland te rijden. Juist door het autoluwe beleid, kan de natuur mooi en de lucht gezond blijven. Vooral als jij graag wilt ontsnappen aan de drukte van het vasteland, zijn de waddeneilanden een ware uitkomst.

Waddeneilanden

Vanuit Groningen kan je zo een boot pakken en een dagje of meer, in een van de heerlijke waddeneilanden doorbrengen. Het is lekker ontspannend en de waddeneilanden bezitten een mooi stukje natuur. Ze zijn heel erg geschikt om even lekker uit te waaien en te ontsnappen aan de drukte van de stad. Vanuit Groningen kan je heel makkelijk de boot naar het rustige eiland; Schiermonnikoog nemen. Geniet van de rust, die dit eiland je biedt en kom helemaal bij. Het is heerlijk om hier rond te fietsen en zelfs te voet kan je jezelf hier makkelijk verplaatsen, doordat het eiland niet al te groot is.

Parkeren Groningen in Q-park

Als je op weg gaat, naar het waddeneiland Schiermonnikoog, dan zal je dus je auto achter moeten laten. Parkeren in Groningen kan in het Q-park en op nog veel meer plekken. Q-park biedt je parkeerplaatsen aan; die centraal gelegen zijn, voor een aantrekkelijke prijs. Als je de boot naar een van de waddeneilanden neemt, kan je je auto met een gerust hart op een van de parkeerplaatsen achterlaten. Wanneer je auto op de haven van Groningen wilt parkeren, dan kan je zelfs vooraf een plek reserveren.

Rottumeroog

Rottumeroog is een onbewoond waddeneiland, die ook bij de provincie Groningen hoort. Dit eiland kent alleen dieren dus er de zeehonden zijn hoofdbewoners. Het is een beschermd natuurgebied, waardoor je er niet op eigen houtje naartoe mag gaan. Tegenwoordig kan je wel een dagje naar het onbewoonde eiland Rottumeroog, door een dagexpeditie te boeken. Wanneer het broedseizoen afgelopen is verzorgt Staatsbosbeheer een klein, aantal excursies per dag. Hierbij krijg je informatie over het eiland, de natuur en de dieren. Met een gemiddelde duur van twaalf tot dertien uur, heb je een heerlijk dagje uit.

Rate this post

Verstuur reactie