×

De fauna van Australië

De fauna van Australië

Australië is zeer in trek bij backpackers. Het land kent een prachtige natuur en een vriendelijke cultuur. De locals zijn erg vriendelijk en maken graag contact met toeristen. Als je gaat backpacken door Australië is het wel belangrijk dat je goed voorbereid op reis gaat. Natuurlijk hoef je niet je hele reis uit te stippelen, maar het is wel fijn dat je de eerste of eerste twee overnachtingen hebt gepland. Het is fijn gevoel dat je niet op zoek hoeft naar een slaapplek meteen nadat je bent geland. Er zijn veel organisatie die je daar bij kunnen helpen. Backpackme is zo’n organisatie. Zij helpen je met de voorbereidingen van je reis en boeken de eerste paar overnachtingen. Zo weet jij zeker dat je goed terecht komt en kun je rustig acclimatiseren. Als je gaat reizen is het belangrijk dat je de ultieme vrijheid ervaart en daar hoort plannen niet bij. Je moet openstaan voor de andere cultuur en genieten van de mogelijkheden die op je pad komen. Ga mee met de locals naar het strand en leer surfen. Grote kans dat je na het surfen mee mag naar de welbekende Australische barbecues. Ontdek de adembenemende omgeving en vraag tips aan andere reizigers. Op deze manier ervaar jij Australië op zijn best.

 

Bijzondere dieren

Naast de prachtige omgeving, parelwitte stranden en ongerepte bossen, lopen er ook heel wat bijzondere dieren rond in Australië. De meeste van deze dieren zijn niet geheel ongevaarlijk. Daar moet je dus wel rekening mee houden. Gelukkig zijn er ook veel prachtige dieren die jou helemaal niks doen, zolang jij hen ook niet lastig valt. Hieronder zetten we een aantal dieren op een rij.

 

Kangoeroe

kangaroo-246777_640

Deze staat natuurlijk bovenaan bij de bijzondere dieren. De kangoeroe is niet alleen bijzonder maar ook nog eens het symbool van Australië. De vrolijke spring in het veld kun je regelmatig tegenkomen. Je ziet ze het vaakst bij zonsopgang of zonsondergang. Op het strand, langs de weg of op open grasvelden. De meest bekende kangoeroe is de Wallabie. Dit is een wat kleinere kangoeroe. Met een beetje geluk spot je ook de rode kangoeroe. Deze is ongeveer twee meter groot.

 

 

Koala

De altijd schattige koala. Een koala ziet er ook gewoon heel knuffelachtig uit. Je vindt deze bijna alleen maar in Australië. Het is een lui en heel relaxed dier zonder dierlijke vijanden. Dit komt mede doordat de koala bladeren eet van de eucalyptusboom. In die bladeren zit een stofje dat voor andere dieren en mensen giftig is.

 

Emoe

Is het een vogel? Ja, het is inderdaad een vogel, maar wel de grootste loopvogel die er bestaat. De emoe kan niet vliegen, dit compenseert hij met het harde lopen. Een emoe kan tot wel 180 centimeter hoog worden. Naast de kangoeroe heeft ook de emoe een belangrijk plekje op het wapen van Australië. Beide dieren kunnen enkel vooruit lopen en zo ziet Australë zichzelf ook graag.

 

Tasmaanse duivel

Dit diertje zul je niet op het vaste land van Australië tegenkomen. Daarvoor moet je naar de deelstaat Tasmanië. Altijd al de loony tune in levende lijve willen zien? Neem dan een kijkje op dat eiland. Deze diersoort is erg beschermd. Dit komt mede doordat het getroffen is door een besmettelijke vorm van kanker.

 

Wombat

De wombat mogen we natuurlijk niet vergeten. Deze vriendelijke knager eet het liefst boomschors, gras en wortels. De wombat heeft een grappig hoofd en ziet eruit als een kruising tussen een beer en een das.

 

Dieren die je liever niet tegenkomt

De bovenstaande dieren zijn mooi en zullen jou niet zo snel wat doen. Toch zijn er ook een aantal dieren die je liever niet tegenkomt in Australië. We zetten er een paar voor jou op een rij.

 

Box jellyfish

Kwallen zijn nooit de meest geliefde dieren geweest, maar de box jellyfish is ook nog eens heel gevaarlijk. Op sommige plekken worden er maatregelen genomen en worden netten in het water geplaatst om de kwallen af te sluiten. Vraag altijd bij locals of deze kwallen in het water zitten. Een verlaten strand kan heel leuk zijn, maar bedenk dat dit een reden kan hebben. Bij een steek van deze kwal moet je linea recta naar het ziekenhuis. Blijf je er mee rondlopen dan ga je er uiteindelijk dood aan.

 

Redback spider

Spinnen zijn altijd al angstaanjagend geweest, maar deze spin wil je echt niet tegen komen. Je herkent hem aan het zwarte lijf met een rood/oranje vlek op zijn rug. De spin bevindt zich in heel Australië. Pas vooral op voor de vrouwtjes, want alleen zij zijn giftig. Gelukkig is een beet van deze spin goed te behandelen, maar je moet er wel op tijd bij zijn.

 

Brown Snake

Deze slang zie je voornamelijk in de zomer en dan in het gras. Pas dus op als je een wandeling door de heuvels maakt. Word je gebeten door een slang, blijf dan rustig. Zodra je hart harder gaat kloppen, pompt het ook het gif sneller rond. Ga naar een dokter en laat het daar behandelen. Probeer de kleur van de slang te onthouden voor de dokter.

Magpie

Het lijkt een doodgewone vogel en ziet eruit als een ekster. Het dier is ook absoluut niet dodelijk, maar kan wel erg vervelend zijn! Tijdens de broedtijd moet je oppassen voor deze beestjes. Ze kunnen erg gesteld zijn op hun jongen en vallen je zonder te aarzelen aan. Erg pijnlijk, maar je gaat er niet dood aan.

 

Rate this post

Verstuur reactie