×

Leuke dierentuinen in Duitsland ook nog goedkoper

Leuke dierentuinen in Duitsland ook nog goedkoper

dierenpark Nordhorn

Veel Nederlanders die in de grensregio wonen doen vaak de boodschappen in Duitsland. De prijzen van veel producten zijn nu eenmaal in Duitsland goedkoper. Waspoeder, cosmetica en natuurlijk sigaretten, vuurwerk en sterke drank. Populaire winkelbestemmingen zijn de Duitse grenssteden Aken, Kleve, Bocholt, Nordhorn, Gronau en Meppen. Niet alleen de dagelijkse boodschappen zijn bij onze Oosterburen voordeliger, ook leuke dagtripjes zoals een bezoek aan een dierentuin in Duitsland is veel goedkoper.

Uit een recent onderzoek van de ANWB Kampioen bleek dat de totale uitgaven voor een gezin (2 volwassenen en 2 kinderen ) de Duitse dierentuin soms 2 tot 3 keer voordeliger is dan bij een Nederlandse dierentuin. Het verschil zit het vooral in de toegangsprijzen en de parkeerkosten. Saillant detail is dat bovendien de kinderleeftijd in de Duitse dierentuin meestal geldt tot 17 jaar terwijl de Nederlandse dierentuinen de grens op maximaal 9 jaar heeft gesteld. Kortom: een bezoek aan dierentuin in Duitsland kan u behoorlijk wat uitgaven besparen. Uiteraard kunt u ook in Duitsland tanken zodat ook de gemaakte extra verreden kilometers weer zijn terugverdiend. Voor een goed overzicht van de leukste en spannendste dierentuinen in Duitsland kunt u terecht bij de website “Goedkoop Duitsland”.

In een goed artikel wordt een selectie van Duitse dierentuinen besproken die zeker het bezoeken waar zijn. Het zijn dierentuin die gemakkelijk vanuit Nederland te bereiken zijn. Criterium is dat de dierentuinen binnen een straal van 60 km van de Nederlandse grens moeten liggen. Speciale aandacht gaat daarbij uit naar de wat kleinere dierentuinen zoals het dierenpark Kleve, Tierpark Nordhorn en Tierpark Rheine. Deze dierentuinen zijn met name leuk voor een gezinnen met nog jonge kinderen. Uiteraard kunt u het bezoek combineren met een dagje winkelen in Duitsland. Voorbeeld tips. Zoom Erlebnis Welt in Gelsenkirchen of Dierentuin Duisburg met een bezoek aan het grootste winkelcentrum van Europa “Centro Oberhausen”. Of een bezoek aan het Outlet Centre in Ochtrup en het Natur Zoo in Rheine.

Rate this post

Verstuur reactie