×

Met je vrienden naar Antwerpen

Met je vrienden naar Antwerpen

Het is de hoofdstad van België en door de haven tevens een belangrijke stad voor de import. We praten natuurlijk over Antwerpen. Naast dat het de grootste stad in België is, is het ook een toeristische trekpleister. Antwerpen is bij uitstek een stad om een weekendje met vrienden naartoe te gaan. Een bruisende stad waar cultuur, historie en culinaire hoogstandjes hand in hand gaan. De stad langs de Schelde is toegankelijk en goed te bereiken met de auto. Antwerpen is een belangrijke handelsstad en beschikt over prachtige gebouwen. Het is begrijpelijk dat als je jong bent en met je vrienden gaat dat het geen cultureel uitstapje wordt. In Antwerpen zit je ook goed als je lekker met vrienden het terras op wil, goed wilt eten en ‘s avonds de kroeg in wilt duiken! De stad is mede zo populair door de gunstige ligging. Woon je in de buurt van Breda, dan ben je er binnen 50 minuten. Ga je met vrienden en beschik je niet over een auto? Je kunt makkelijk en goedkoop een auto huren, daar heb je het hele weekend profijt van. Het geeft je de mogelijkheid om ook verder te kijken dan alleen Antwerpen.

 

Hotspots Antwerpen

Veel mensen trekken er een dagje op uit naar Antwerpen om te winkelen. Antwerpen beschikt over veel diverse winkels, zowel in kleding als in prijs. De internationale ketens vind je voornamelijk in de winkelstraat Meir en de Stadsfeestzaal. Wil je graag leuke boetiekjes met exclusieve kleding, dan moet je het buiten de drukte zoeken. Breng ook eens een bezoekje aan het zuidelijke gedeelte van het centrum en aan Het Eilandje. Hier vind je hippe en trendy restaurantjes, barretjes en boetiekjes. Verder is Antwerpen uitgerust met culturele schoonheden. Zo is een bezoekje aan het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten zeker een bezoekje waard, net als het Diamantmuseum, Het Modemuseum en het Rubenshuis. Wil je lekker op stap dan moet je richting het historisch centrum. Vooral als je van de Nederlandse meelal muziek houdt, zit je hier op de goede plek. Een populair uitgaansgebied bevindt zich in het Zuid. Aan de Waalsekaai bevinden zich verschillende hippe café’s. Wil je echt los gaan en je danspasjes showen in een club? Dan kun je naar Noxx of Café d’Anvers. Antwerpen is ook de perfecte plek voor een spectaculair vrijgezellenfeest!

 

Centraal Station Antwerpen

Als je dan toch in Antwerpen bent, moet je even een kijkje nemen bij het Centraal Station van Antwerpen. Het is het mooiste en imposantste station van Europa. Het is een combinatie van grote stenen met een glazen koepel en moderne perrons. Een perfecte combinatie van klassiek en modern. Bij het station zit tevens een dierentuin! Het is zo’n beetje de enige dierentuin die middenin de stad zit en dus zeker ook een bezoekje waard.

antwerp-578769_640

Rate this post

Verstuur reactie