×

Tips voor bellen in het buitenland

Tips voor bellen in het buitenland

Ga je binnenkort op wintersportvakantie? Dan houdt dat in dat je telefoonrekening een stukje hoger kan worden dan normaal. Om je vakantie een stuk voordeliger te maken vind je in dit artikel een aantal handige tips om slim met je mobiele abonnement om te gaan als je in het buitenland.

Zoals de meeste van jullie wel weten zijn bellen en internetten in het buitenland een stuk duurder dan in Nederland. Dit komt doordat het verbruik in het buitenland altijd buiten de standaardbundel valt. Gelukkig kun je dit met een aantal kleine veranderingen gemakkelijk voorkomen.

Hoge kosten in het buitenland voorkomen

SMS’en in het buitenland is een stuk goedkoper. Daarnaast is voordeliger om gebeld te worden dan wanneer je zelf belt. Dit maakt SMS’en een goede manier om een telefoontje te regelen met de persoon die je graag wil spreken.

Helaas gaat er meer tijd zitten in het goedkoop internetten in het buitenland. Bijna alle apps staan namelijk continu in verbinding met het internet. Ook wanneer je de app niet eens open hebt staan verbruikt het internet. Om dit volledig tegen te gaan kun je dataroaming uitschakelen wanneer je Nederland verlaat. Vaak krijg je een SMS’je wanneer je het buitenland verlaat.

Wanneer je dataroaming uitschakelt zullen alle apps die internet verbruiken voor een deel of volledig onbruikbaar worden. Zo ontvang je geen chatberichting, e-mails of meldingen van apps meer, tot het moment dat je dataroaming inschakelt of verbonden bent met een Wifi-netwerk. Wil je toch graag onbeperkt bellen of internetten in het buitenland? Dan kun je dit vaak bespreken met je eigen provider om een goed beeld van je kosten krijgen. Ook is overstappen op onbeperkt bellen van Robin Mobile een goede optie.

WiFi: het antwoord op je problemen

Wanneer je verbonden bent met een WiFi-netwerk kun je met een gerust hart op Facebook kijken, filmpjes streamen of Whatsappen. Gelukkig bieden de meeste hotels en restaurants tegenwoordig een goed WiFi-netwerk aan hun bezoekers. Daarnaast bieden campings ook steeds vaker een WiFi-verbinding. Zo kun je op vakantie toch vaak internetten op je vertrouwde snelheid.

Rate this post

Verstuur reactie