×

Vliegveld Budapest

Vliegveld Budapest

Op ongeveer 2 uur vliegen van Amsterdam ligt Vliegveld Budapest, het vliegveld van de hoofdstad van Hongarije. Vanaf Schiphol vliegt u met KLM vanaf 120 euro per persoon retour naar Budapest, waardoor dit een populaire bestemming is voor een stedentrip.

Vliegveld Budapest naar de stad

Vanaf vliegveld Budapest reist u gemakkelijk naar het centrum van de stad. Voor ongeveer een euro brengt de bus u naar het dichtstbijzijnde metrostation. Van hieruit kunt u per metro verder reizen door de stad. Ook een taxi is erg betaalbaar in Budapest. Voor ongeveer 20 euro brengt een van de vele taxi’s u naar uw hotel. Wanneer u met meerdere personen reist is dit vaak nog goedkoper dan de shuttle busjes die veel hotels aanbieden.

De stad Budapest is een aanrader voor een korte stedentrip of weekendje weg. Het centrum bestaat uit diverse gezellige pleinen en staat vol met historische gebouwen. Ook liggen de prijzen in Hongarije gemiddeld een stuk lager dan bij ons in Nederland. Midden in de zomer is het vaak erg warm, waardoor het verkennen van de stad erg vermoeiend is. In de nazomer is het weer ideaal, met temperaturen van vaak nog tegen de 30 graden. Ook is de kans op regen in deze periode niet groot.

Rate this post

Verstuur reactie