×

Jethelm waarom nou juiste deze soort helm?

Jethelm waarom nou juiste deze soort helm?

Als je gaat rijden op een scooter wil je veilig op je bestemming aankomen. Daarom draag je een helm. Je zult niet snel voor een helm kiezen omdat het zo comfortabel op je hoofd zit, het gaat om de bescherming. Als je veilig wilt rijden maar niet zoveel last wilt hebben van die vissenkom op je hoofd kan een jethelm uitkomst bieden. Deze sluit je niet zo af van de buitenwereld en jouw schedel is toch goed beschermd. Voor welke situaties is deze helm de beste keuze, en wanneer niet? Lees snel verder!

 

Wat is een jethelm?

Er zijn drie soorten helmen:

  1. Integraalhelm: De bekende gesloten helm zoals motorrijders die dragen. Je hele hoofd is optimaal beschermd.
  2. Systeemhelm: Net zo gesloten als een integraalhelm maar het kingedeelte kan opklappen waarmee opzetten en afzetten eenvoudiger is.
  3. Jethelm: Bij dit type helmen is er geen bescherming bij de kin. Dat biedt dus minder bescherming, opzetten en afzetten is wel heel eenvoudig.

 

Een jethelm is voor ritten op de snelweg niet de meest veilige optie. Daarnaast krijg je teveel wind in je gezicht. Voor lagere snelheden op een bromfiets of snorfiets kan deze wel heel geschikt zijn.

 

Waarom draag je een jethelm?

In deze gevallen is het dragen van een deze een goede keuze:

  • Je rijdt op een snorscooter van 25 km/u en wilt een stukje extra veiligheid.
  • Je rijdt op een bromscooter op relatief veilige wegen.
  • Je wilt het omgevingsgeluid goed kunnen horen en profiteren van een groter gezichtsveld in de breedte.
  • Je maakt korte ritten en wilt met de helm op kunnen communiceren of de helm snel af kunnen zetten.
  • Je draagt voor de normale ritten een gesloten helm maar wilt in de zomer bij rustige ritten kunnen genieten van de natuur.

 

De jethelm staat haast synoniem met de Italiaanse retro scooters. Als je op een Vespa rijdt draag je een jethelm. Die twee passen perfect bij elkaar. Voor rijders van snorscooters biedt een jethelm extra bescherming, voor rijders van bromscooters geeft een open helm wat meer vrijheid. Voor situaties waar optimale veiligheid gewenst is zul je geen open helm afschaffen, als extra helm is een jethelm de ideale keuze.

5/5 - (1 stemmen)

Verstuur reactie