×

Een veilig eerste ritje op de scootmobiel

Een veilig eerste ritje op de scootmobiel

Heeft u pas een scootmobiel aangeschaft of bent u van plan om dit te doen? Dan is dit een hele goede keus! Het zal er namelijk voor zorgen dat u makkelijker en vaker op stap gaat. Het doen van boodschappen of een wandeling naar uw dochter kan al snel frustrerend worden door bijvoorbeeld pijn aan een heup. Door de aanschaf van de scootmobiel kunt u er toch lekker tussenuit zonder last te krijgen van pijn. De scootmobiel vervoert u namelijk moeiteloos. Voor een scootmobiel kunt u bijvoorbeeld terecht bij Scootmobiel Comfortabel. Het is een veilig vervoersmiddel, maar u moet het wel goed gebruiken. Dus hoe zorgt u nou voor een veilig eerste ritje op de scootmobiel?

Stoepranden

Op een scootmobiel zijn er een aantal dingen waar u op kunt letten. Een van die dingen is het gevaar van stoepranden. Zorg er in ieder geval voor dat u weet wat de maximale hoogte is waar uw scootmobiel op en af kan rijden. Dit verschilt namelijk per model en per merk. Als u zich niet aan die hoogte houdt kan er een gevaar zijn tot omkantelen. De scootmobiel met 5 wielen zijn een stuk stabieler dan die met 3 wielen. Deze laatste zullen dan ook veel sneller kantelen. Bent u hier een beetje angstig voor? Kies dan voor een scootmobiel met 5 wielen!

Wilt u een stoep op rijden? Leun dan een beetje voorover voor u dit doet. Op deze manier wordt het gewicht beter verdeeld, waardoor de scootmobiel minder snel achterover slaat. Zorg er ook voor dat u recht op de stoep af rijdt en in een gelijkmatig tempo. Dit is de veiligste manier om een stoep op te rijden. Nog beter is het om naar een speciale verlaging in de stoeprand te zoeken.

Verkeer

Als scootmobielrijder zijn er bepaalde regels waar u zich aan moet houden. Het is belangrijk om hiervan op de hoogte te zijn. Hierdoor kunt u zich namelijk gedragen als een veilige weggebruiker. U kunt er ook voor kiezen om een speciale rijtraining te volgen voor scootmobielgebruikers. Tijdens deze training wordt uw verkeerskennis en rijvaardigheid verhoogd. Zo kunt u met een zeker gevoel de weg op!

Als scootmobielrijder is het belangrijk om altijd goed op het andere verkeer te letten. Voetgangers, fietsers, brommers en auto’s, zorg dat u ze allemaal in de gaten hebt. Als u een drukke weg oversteekt of een drukke kruising over moet, probeer dan oogcontact te maken met de andere weggebruikers.

Achteruitrijden

Achteruitrijden is ook een vak apart. Maar met een aantal belangrijke zaken in het achterhoofd zal dit zeker goed gaan! Wilt u gaan stoppen? Doe dit nooit op een helling, maar altijd op een vlakke stoep of weg. Als u wilt afstappen schakelt u eerst het contact uit en hierna kan de sleutel uit het slot worden gehaald. Ga nooit in uw scootmobiel staan. Niet rijdend, maar ook niet stilstaand. Als u per ongeluk met uw kleding achter de gashandel blijft hangen kan de scootmobiel namelijk gaan rijden. Wilt u nu achteruit gaan rijden? Doe dit ook nooit van hellingen of van stoepen. Gebruik uw spiegels goed zodat u op de hoogte bent van het andere verkeer om u heen.
mobility-scooter-1372965_640

Rate this post

Verstuur reactie