×

SEO en social media effect

SEO en social media effect

Social media is tegenwoordig niet meer weg te denken op de zakelijke markt. Er worden een heleboel gedeeld, gereageerd en geliket. Maar wat voor effect heeft dit op de vindbaarheid van een bedrijfswebsite? Daarvoor gaan we een stap terug naar het begin: SEO.

 

SEO, (search engine optimization) oftewel zoekmachine optimalisatie staat voor een hogere ranking van websites binnen zoekmachines. Dit zijn voornamelijk onbetaalde zoekresultaten in tegenstelling tot SEA. Google wilt namelijk maar één ding, de juiste informatie aanleveren op het juiste moment. Door hier goed op in te spelen kunnen er enorme effecten worden behaald. Maar hoe werkt het nou precies? Er zijn een tal van toepassingen om een betere en sterkere SEO te krijgen. Google let namelijk op meerdere punten bij het beoordelen van een website. In dit artikel gaan we het hebben over de effecten van social media binnen SEO.

Beoordeling social media

Social media is cruciaal voor de ranking van een website. Tegenwoordig worden de social media resultaten van een website meegenomen bij de beoordeling ervan. Matt Cutts van Google heeft in zijn video op Youtube ook aangegeven dat er zeker een verband bestaat tussen social media en SEO, maar dat dit niet ligt aan het aantal volgers. In tegenstelling tot het onderzoek van MOZ, hieruit kwam naar voren dat het aantal ‘shares’ van een artikel grote invloed heeft op de ranking van een pagina. Welke van de twee is nou juist?

Doordat de ‘Google rankingsfactoren’ een groot mysterie zijn, zullen we moeilijk antwoord kunnen vinden op deze vraag. Maar of er indirect een verband kan worden gelegd, jazeker! Hoe meer volgers op een pagina, hoe meer er over jou wordt gepraat, des te groter de kans dat een groter publiek jouw content te zien krijgt.

Kortom social media en SEO hebben enorm veel overeenkomsten waaruit we kunnen leiden dat het indirect invloed heeft op de ranking van een pagina.

 

Rate this post

Verstuur reactie