×

Wat doet social media met je branding?

Wat doet social media met je branding?

Als bedrijf is het ontzettend belangrijk om een goede branding te hebben. Wanneer je naamsbekendheid hebt dan zul je merken dat het verkopen van je producten of diensten al een stuk gemakkelijker gaat. Dit kan in combinatie gaan met een bepaalde positionering of autoriteit. Maar hoe kun je als MKB’er er nu voor zorgen dat je plots een goede naamsbekendheid hebt opgebouwd? En is dat wel betaalbaar?

Betaalbaar een sterk merk creëren

Er zijn natuurlijk talloze manieren om je merk te versterken. Het probleem is vaak dat veel manieren zeer kostbaar zijn zeker om landelijk of in een groot regionaal gebied op te vallen. Denk hierbij aan commercials op televisie of radio, advertenties in dagbladen, weekbladen of magazines. Het bereik via deze manieren is vaak zeer groot. Met een campagne worden tienduizenden, honderdduizenden of zelfs miljoenen mensen bereikt. Echter is het lastig om het resultaat meetbaar te maken en is de kwaliteit van de marketingcommunicatiedoelgroep vaak minder. Het is namelijk moeilijk segmenteren in verhouding tot de mogelijkheden die online te vinden zijn. Een van deze mogelijkheden is social media. Grote kanalen zoals Facebook, Instagram, LinkedIn en Twitter zorgen ervoor dat je jouw doelgroep snel en effectief kan bereiken.

Gebruik maken van Facebook

Wanneer je gebruik wilt maken van een van de grootste databases met informatie dan kan je ervoor kiezen om Facebook in te zetten. Via Facebook heb je wereldwijd toegang tot persoonsinformatie van 1,35 miljard gebruikers. In Nederland zijn dit er 9,2 miljoen. Door middel van interesses, cookies en persoonsgegevens kan er op Facebook zeer effectief gepromoot worden. Natuurlijk is het hierbij wel van belang dat er enige kennis is van de verdere mogelijkheden en de marketingtechnische kant. Adverteren op Facebook met Causeffect is een van de mogelijkheden om jezelf meer ondersteuning te verschaffen.

Visuele kanalen

Naast Facebook zijn er nog vele social media te bedenken waarop je jouw product of dienst goed uiteen kan zetten. De laatste tijd zijn vooral Pinterest en Instagram in opkomst met ieder zijn eigen doelgroep. Waar bij Pinterest vooral “ouderen” bereikt kunnen worden kan er bij Instagram effectief worden ingespeeld op de trends bij jongeren.

Rate this post

Verstuur reactie