×

YouTube video’s optimaliseren

YouTube video’s optimaliseren

Het online medialandschap kent vele spelers. Facebook, Instagram en LinkedIn zijn social media kanalen die veelvuldig worden ingezet door bedrijven. Ook het social media kanaal YouTube mag niet ontbreken in uw social media strategie. YouTube werd in 2015 door 11 miljoen Nederlanders één tot meerdere keren gebruikt. In Nederland is slechts 3% van de bevolking niet bekend met het social media kanaal YouTube. Net als Google hanteert YouTube criteria die invloed hebben op de vindbaarheid van de content. Hoe zorgt u ervoor dat uw video’s goed vindbaar zijn binnen YouTube en in de zoekresultaten van Google?

Het belang van tekst

Binnen het social media kanaal YouTube staan video’s centraal. Voor optimalisatie van YouTube video’s is tekst echter het meest cruciaal. Dit omdat YouTube en zoekmachine Google geen inzicht hebben in het verband tussen de beelden en de teksten in de video’s. Door goede omschrijvingen van de inhoud van de YouTube video’s kan de relevantie van de video worden bepaald en daarmee de video positie.

Heldere, lange video omschrijving

Een heldere, lange video omschrijving is één van de manieren om uw video’s te optimaliseren. Een goede video omschrijving beschrijft in minimaal 200 woorden waar de video inhoudelijk over gaat. Op deze manier kunnen YouTube en Google de video beoordelen. Daarnaast kunt u zich door een video omschrijving onderscheiden van alle andere YouTube video’s.

Titel en metatags

Een andere manier om uw YouTube video’s te optimaliseren, is door een aantrekkelijke titel en metatags te gebruiken. Een goed doordachte titel trekt de aandacht van YouTube gebruikers en onderscheidt uw video van andere video’s. De titel kunt u opgeven bij de bestandseigenschappen. U kunt bij de instellingen ook metatags toevoegen. Dit zijn woorden die iets zeggen over de inhoud van uw video. Metatags kunnen uw video’s positief beïnvloeden.

Keywords

Ook het gebruik van keywords kan bijdragen aan de vindbaarheid van uw YouTube video’s. Onderzoek welke keywords worden gebruikt door video’s die zijn opgenomen in de zoekresultaten van Google. Verwerk deze keywords in uw eigen video omschrijvingen.

Mening publiek

YouTube en Google hechten waarde aan de mening van hun gebruikers. Video’s die door veel mensen lange tijd zijn bekeken, worden door YouTube en Google relevant en van goede kwaliteit bevonden. Hierdoor worden deze video’s goed vindbaar. Het is raadzaam om uw video’s te verspreiden op relevante social media kanalen en online community’s. Dit kan u extra views opleveren. Wanneer het publiek uw video’s relevant vindt, wordt de tijd die de video bekeken wordt lang. Dit draagt bij aan een goede positie op YouTube en Google.

Wanneer u de bovenstaande tips opvolgt, worden uw video’s beter vindbaar binnen YouTube en de zoekresultaten van Google. Online dashboard Cyffer biedt u de mogelijkheid om uw resultaten inzichtelijk te maken. In één oogopslag is te zien of de doelstellingen voor YouTube zijn behaald.

Een video optimaliseren kan ook door een goed stappenplan te doorlopen en je tags goed te zetten. Daarmee haal je nog meer uit je Youtube video.

Rate this post

Verstuur reactie