×

Je eerste crossfit les

Je eerste crossfit les

Het is eindelijk zover: je gaat naar je eerste CrossFit les! Je hebt vast al wat onderzoek gedaan naar wat CrossFit is. Misschien heb je een documentaire op Netflix gezien of vrienden over CrossFit horen praten. Dat heeft je enthousiast gemaakt, want je hebt je ingeschreven, maar misschien ook een beetje bang. CrossFit op topniveau is behoorlijk indrukwekkend. Maar CrossFit bij PhysiQ Fitness is er juist voor iedereen. Wat kun je verwachten bij je eerste les?

Workout of the day

WoD: Workout of the Day. Na het opwarmen en een stukje techniek, volgt de echte workout. Je gebruikt geen fitnessapparaten, maar doet functionele bewegingen waarbij je je hele lichaam gebruikt. Verschillende oefeningen worden in de workout gecombineerd. Deze moet je of zo vaak mogelijk doen in een vastgestelde tijd of je moet de oefeningen een vastgesteld aantal rondes doen in zo min mogelijk tijd. Bijvoorbeeld: Doe zoveel mogelijk rondes van 5 pull-ups, 10 push-ups en 15 squats in 20 minuten.

Voordelen

Je hoeft bij PhysiQ Fitness zeker niet te schrikken van oefeningen die je niet kent. Een van de grote voordelen van CrossFit is dat het altijd te schalen is. Van elke oefening is er een makkelijkere versie beschikbaar. Als je je niet kan opdrukken, kan je dat misschien wel als je je handen op een verhoging zet. Als je geen squat kan maken met 40 kg, kan je dat misschien wel met 20 kg. Je schaalt elke oefeningen zo dat ze voor jou uitdagend zijn. Wat voor gewicht degene naast je heeft maakt helemaal niets uit. Als je doorgaat met CrossFit zal je merken dat bepaalde oefeningen vaker terugkomen. Je kan zo heel makkelijk voor jezelf zien of je vooruitgang hebt geboekt.

Motivatie

Je wordt tijdens de eerste training direct uitgedaagd het uiterste uit jezelf te halen. Zowel je trainer als de mensen om je heen zullen je motiveren. De trainingen bij PhysiQ Fitness zijn altijd in kleine groepen, daardoor heeft de trainer ook echt aandacht voor jou. Hij of zij zal je er op aanspreken als je een oefening niet goed uitvoert. Dat is niet om je te straffen, maar om te zorgen dat je geen blessures oploopt en zo optimaal mogelijk traint. Omdat je in kleine groepen traint heb je veel makkelijker contact met anderen dan tijdens een grote groepsles of tijdens een individuele training in de sportschool. Dat werkt motiverend vanaf de eerste les. Veel plezier!

Rate this post

Verstuur reactie