×

Teamspirit

Teamspirit

Sporten is gezond, dat weet iedereen. Toch hebben veel mensen moeite om zich te motiveren om naar de sportschool te gaan. Zeg nou eerlijk, thuis op de bank hangen is velen malen chiller dan je in het zweet werken in de sportschool. Je komt thuis van je werk, je gaat eten en ploft eventjes op de bank. Grote kans dat jij er ook niet meer vanaf komt. Elke dag neem jij je weer voor om te gaan sporten en vaak beland je met een zak chips op de bank. Heb je er wel eens aan gedacht om bij een teamsport te gaan? Volleybal, voetbal, hockey, waterpolo of misschien basketbal. Je hebt vaste trainingsavonden en in het weekend vaak een wedstrijd. Daar komt bij dat je een heel team hebt die jou verwacht op de training en die op jou rekent. Zo heb je altijd een stok achter de deur en kom jij aan je beweging.

 

Voordelen van een team

Ten eerste is het trainen in een team veel gezelliger dan dat je alleen moet trainen. Tussen het trainen door ben je vaak aan het kletsen en naderhand is er natuurlijk tijd voor een borrel. Je leert dan ook meteen nieuwe mensen kennen en je maakt nieuwe vrienden. Daarnaast heb je tijdens de trainingen meteen een moment gevonden om bij te praten met je vrienden.Naast het trainen doe je vaak ook veel leuke dingen met je team. Zo heb je bijvoorbeeld een teamuitje, waarbij jullie een weekend lang los gaan. Ben jij niet graag alleen? Ook dan is een teamsport een goede uitkomst. Een training of een wedstrijd is nooit saai. Er gebeurt altijd wel iets en jullie kunnen het onderling gewoon goed met elkaar vinden. Daarnaast leer je met een teamsport te sporten met anderen. Je leert elkaar te vertrouwen en je stimuleert elkaar. Bij een teamsport sta je er niet alleen voor en ben je nooit alleen schuldig voor de fouten die gemaakt worden. Je hebt altijd de motivatie om door te gaan. Samen vechten jullie voor het beste resultaat. Als je alleen was gaan sporten, was je waarschijnlijk al lang gestopt. Een andere leuke bijkomstigheid is de teamkleding. Tijdens wedstrijden komen jullie in dezelfde outfit. Deze moet natuurlijk wel voorzien zijn van namen en nummers. Belangrijk is dat jij op een goede manier je sportkleding laat bedrukken.

 

Fit blijven

team-807300_640

Met individuele sporten val je vaak het snelst af. Dit komt omdat het cardio sporten zijn, zoals hardlopen, zwemmen of fietsen. Als je dit niet kunt volhouden, heeft het echter geen nut om dit te gaan doen. Dan blijf je fitter als je een teamsport beoefent. Hier krijg je motivatie door en zet jij je voor de volle 100% in op een training. Weet jij van jezelf dat jij je moeilijk kan motiveren om te sporten, ga dan voor een teamsport.

Rate this post

Verstuur reactie