×

Welke vechtsporten zijn er?

Welke vechtsporten zijn er?

Heb jij altijd al de ambitie of de droom gehad om een vechtsport uit te oefenen? Dan is dit je kans! Een vechtsport kan namelijk erg leuk zijn om te doen en er zijn genoeg scholen te vinden waar je terecht kunt. Ook kun je voor vechtsportartikelen makkelijk online terecht. Er zijn verschillende vechtsporten die je kunt beoefenen. Maar welke vechtsporten zijn er nou eigenlijk en welke past het beste bij je?

Karate

Deze sport is bij de meeste mensen vrij bekend. Karate lijkt het meest op tae kwon do. Ook deze sport maakt namelijk een vergelijkbaar gebruik van schoppen, slagen, stoten en blokken. Bij karate is de nadruk op het schoppen meestal echter iets kleiner. Het ligt een beetje aan de school en de leraar hoe groot de nadruk op het schoppen is. Al met al is karate een hele vette sport om te beoefenen.

Jiu-jitsu

Een andere mooie vechtsport is jiu-jitsu. Om deze sport te snappen moeten we eerst de naam vertalen. Jiu-jitsu betekent namelijk de kunst der zachtheid. Maar wat houdt dit dan in voor de sport zelf? Dit betekent dat er geen weerstand wordt geboden aan een aanval. Je slaat een aanval dus niet uit de weg, maar geeft mee. Dit lijkt misschien raar, maar hierdoor kun je de aanval de andere kant op sturen. Jiu-jitsu was de vechtsport van de samurai. Misschien moet je bij samurai meteen denken aan de mannen met hun zwaarden. Echter is jiu-jitsu de vorm van ongewapend vechten. Als een samurai zijn zwaard verliest moet hij namelijk doorvechten.

Judo

Judo is een hele bekende vechtsport. Ietsje anders dan de voorgaande vechtsporten, maar daardoor zeker niet minder leuk om te beoefenen. Judo heeft wortels in de jiu-jitsu. De dodelijkste technieken werden verwijderd uit de sport door een slechte reputatie en hieruit ontstond judo. Judo wordt ook wel de zachte weg genoemd. De zachte weg, omdat de kracht van de tegenstander tegen hem wordt gebruikt. Hierdoor is judo niet alleen heel leuk om te doen, maar ook nog eens effectief!

Tai chi

Jiu-jitsu is bijvoorbeeld een Japanse vechtsporten. Maar er zijn ook verschillende Chinese vechtsporten die zeker even benoemd moeten worden. Een van deze sporten is tai chi. Tai chi bestaat al heel lang in verschillende vormen, namelijk vanaf de dertiende eeuw. De belangrijkste gedachte achter tai chi is yin en yang. Dit wil zeggen dat je de wisselwerking tussen twee tegengestelden gebruikt. Is de aanval van je tegenstander hard? Dan verdedig je jezelf door juist zacht mee te geven. Je tegenstand kan zichzelf hierdoor overstrekken en zo kun jij hem onder controle houden. Nog geen goed beeld van tai chi? Tai chi heeft als kenmerk de langzame en gracieuze bewegingen die op een meditatieve manier worden uitgevoerd.

Capoeira

Hou je van dansen en van een vechtsport? Dan is capoeira echt iets voor jou! Dit is namelijk een dans-vechtsport met roots in de Afrikaanse bevolking. Capoeira wordt ook vaak een Braziliaanse gevechtsdans genoemd. De muziek is heel belangrijk bij capoeira. Zo ontstaat er een spel van aanvals- en verdedigingstechnieken op muziek. De verdedigende kant maakt gebukte en ontwijkende bewegingen.

Ben je enthousiast geworden van deze vechtsporten? Schrijf je dan vooral in, ga op zoek naar de juiste vechtsportartikelen en ga lekker aan de slag!

beach-252698_640

Rate this post

Verstuur reactie