×

Welke vechtsporten zijn geschikt voor jou?

Welke vechtsporten zijn geschikt voor jou?

Wat we iedereen aanraden is na te gaan wat jij belangrijk vindt aan een bepaalde vechtsport. Waar moet het aan voldoen en wat is jouw doel? Je moet niet voor een specifieke vechtsport kiezen wanneer deze niet bij je past. Wat je kan doen is meerdere soorten zelf te onderzoeken. Bekijk demo’s of lessen via Youtube of doe gewoon eens mee aan een proefles bij een vechtsportvereniging. Bekijk het lijstje hieronder eens en wellicht dat er een vechtsport tussenzit die je aanspreekt.

 

Leer jezelf te verdedigen

Er kunnen natuurlijk veel redenen zijn waarom je op een vechtsport wilt. Bijvoorbeeld om zelfvertrouwen te kweken, of om jezelf goed te kunnen verdedigen wanneer het nodig is. We raden je in het laatste geval aan om dan de volgende sporten eens nader te onderzoeken. Want deze vechtsporten zijn met name geschikt voor mensen die zich zekerder willen voelen en zichzelf willen verdedigen als het erop aan komt:

  • Judo
  • Krav maga
  • Aikido
  • Jiu-jitsu
  • Karate

 

Innerlijke rust: Ontstressen

Nu is het zo dat veel krijgskunsten die in het Midden-Oosten zijn ontwikkeld, elementen in zich hebben van vechtsporten. Maar veel van deze vechtsporten zijn ooit ontwikkeld om de beoefenaars daarvan meer innerlijke rust te geven. Lijkt jou dat wat? Onderzoek dan eens of Ta-chi of Aikido iets voor jou is.

 

Vechten met wapen

Soms komt men in situaties terecht waarin het handig is om gebruik te maken van wapens om jezelf te verdedigen (bijvoorbeeld een stok of touw) of juist over de technieken wilt beschikken om aanvallen met een wapen af te slaan. Meerdere vechtsporten waarbij wordt getraind met hulpmiddelen of juist vechtsporten die zich richten op het jezelf kunnen verdedigen in situaties waarin je wordt aangevallen met een wapen, zijn Aikido, Jiu-jitsu, Krav maga, Pencak silat en Kungfu. Vechtsporten zoals Kendo en schermen richten zich op vechten met een wapen.

 

Oosterse vechtsporten

Houd je van vechtsporten c.q. vechtkunsten vanwege de sierlijke bewegingen en technieken die gebruikt worden? Deze sporten geven meestal ook eeuwenoude tradities door. In deze sporten is het competitieve element meestal weggelaten. Dat betekent niet dat je met deze vechtsporten niet leert jezelf te verdedigen, integendeel. Maar Jiu-jitsu, Judo, Karate, Pencak silat, Kung Fu, Taekwondo en Tai-chi zijn vooral vechtkunsten die zeer veel oefening vergen om goed te kunnen uitoefenen.

 

Meer westerse vechtsporten

Wil je écht goed leren vechten en maakt het je daarbij niet veel uit hoe? Dan kom je automatisch uit bij worstelen, MMA, boksen, kickboksen, Wing Chun en Krav Maga. Al is dit laatste meer een verdedigingsport.

Rate this post

Verstuur reactie