×

Alles over virtualisatie

Alles over virtualisatie

Virtualisatie is een belangrijk onderdeel binnen de automatisering, systeembeheer en netwerkbeheer. Het is naast de gebruikelijk kennis over systeembeheer, een aparte tak van sport. En daardoor zeker zo belangrijk om jezelf in te verdiepen. Om een overzichtelijk beeld te krijgen hiervan, biedt Ritchie Solutions wat extra informatie hierover. de verschillende soorten van virtualisatie een rijtje gezet. Lees snel verder!

Wat is virtualisatie?

Een veelgestelde vraag over virtualisatie is wat het nu eigenlijk precies is. Het volgende: een computersysteem draait normaal gesproken op één besturingssysteem. Het kan wel zo zijn dat er meerdere geïnstalleerd zijn, maar deze kunnen niet tegelijk worden opgestart. Wanneer je dus een virtualisatiesoftware gebruikt, kan dit wel. Dit zijn virtuele computers, die gebruik maken van dezelfde hardware.

Wat zijn de voordelen

Het belangrijkste voordeel wanneer je virtualisatie inzet bij je bedrijf, is dat je de hardware van een machine/computer optimaal kunt benutten. Van afzonderlijke computers, wordt vaak een groot deel van het geheugen en de capaciteit niet benut. Door virtualisatie in te zetten, kun je hier veel efficiënter mee omgaan. Als tweede is een krachtige machine vaak een grotere investering, maar verdient dit zich op de langere termijn terug. Er kunnen dan namelijk meerdere gebruikers werken op hetzelfde aantal computers, waardoor je het vanzelf terug verdiend.

Virtualisatie in the cloud

Het meest bekende voorbeeld van virtualisatie in the cloud is VPS: Virtual Private Servers. Dit is een gedeelte van een grote krachtige server, maar deze functioneert wel alleen als eigen server. Een VPS heeft namelijk zijn eigen hoeveelheid geheugen, opslag en processorkracht die gegarandeerd kan worden. En het grote voordeel? Andere gebruikers kunnen hierdoor niet van jouw capaciteit gebruik maken.

Rate this post

Verstuur reactie