×

druktechnieken

druktechnieken

Er zijn veel verschillende druktechnieken. De meest uiteenlopende maar toch veel gebruikte technieken zijn de zeefdruk. Iedere techniek heeft zijn eigen voor- en nadelen. Dat wordt vaak over het hoofd gezien of er is simpelweg geen kennis van. Echter zijn de verschillen best groot en is het dus zeker raadzaam om hier rekening mee te houden.

zeefdruk

wordt vaak toegepast wanneer een bepaald drukwerk minder detail nodig heeft. Hiervoor kun je bijvoorbeeld denken aan grove tekeningen of verschillen zoals de Nederlandse vlag welke enkel 3 balken heeft in verscheidene kleuren maar ook logo’s zijn nog goed mogelijk.
Het grote voordeel hiervan is echter dat het een stuk goedkoper is vooral bij grotere aantallen. Full colour is ook met deze techniek mogelijk. Bij een witte achtergrond worden de verschillende kleuren verkregen uit zwart, geel, magenta en cyaan. Is er sprake van een donkere achtergrond? Dan worden de juiste verkleuren verkregen door vermenging van tien basiskleuren.

indirecte druk (digitale plastisol transfer)

Naast zeefdruk kun je er ook voor kiezen om kleding door middel van een hittepers te voorzien van een ontwerp. Sportkleding bedrukken met een digitransfer is dan ook goed mogelijk evenals promotie- en bedrijfskleding. Vooral wanneer er ook foto’s of full-color afbeeldingen benodigd zijn is dit een van de meest geschikte oplossingen.
4/5 - (1 stemmen)

Verstuur reactie