×

Ga je voor een iPhone of voor een Samsung?

Ga je voor een iPhone of voor een Samsung?

Het is altijd al een beetje een strijd geweest, de iPhone versus de Samsung gebruikers. Samsung gebruikers zweren bij Android en iPhone gebruikers bij iOS. Er zijn grote verschillen te vinden tussen deze twee softwares. Voor welk toestel ga jij? We zetten de twee rivalen naast elkaar.

iOS

We beginnen met een iPhone of iPad van Apple. Apple maakt gebruik van het besturingssysteem iOS. Apple heeft een hoge kwaliteit toestellen en software, bij dit merk koop je altijd een goed toestel. Dit betekent wel dat je hier ook zeker voor betaalt. Apple kent zeer hoge standaard prijzen, al krijg je hier zeker kwaliteit voor terug. Ook heeft Apple een beperkt aanbod van toestellen. Consumenten kunnen wel kiezen voor een bepaalde grootte of kleur, maar het uiterlijk ligt vast en is voor iPhones en iPads van dezelfde serie helemaal gelijk, net als de software. Wel is het zo makkelijker om een keuze te maken. Ook heeft Apple veel, vaak gratis, apps. Toch zijn er meer apps gratis of lager geprijsd voor Android. Het geheugen van een toestel van Apple leg je bij de aankoop vast en is niet uit te breiden. Het kiezen van een groter geheugen is erg prijzig. Wel kun je een back-up maken via iCloud of iTunes.

Android
Andere toestellen dan iPhones gebruiken bijna altijd het besturingssysteem Android. Denk bijvoorbeeld aan een Samsung. Het fijne van Android is dat het een stuk goedkoper is dan iOS. Er zijn meer gratis en lager geprijsde apps beschikbaar dan bij Apple. Ook heeft Android een zeer groot aanbod van merken en toestellen, wat een voordeel en een nadeel kan zijn. De prijzen variëren enorm. Dit betekent echter ook dat de kwaliteit van toestellen en software varieert van matig tot zeer hoog. Je bent er bij Android dus niet altijd zeker van dat de kwaliteit goed is. Wel heb je een enorm geheugen met Android. In de meeste toestellen kun je het geheugen uitbreiden met een geheugenkaartje voor een relatief lage prijs. Ook kun je een back-up maken via je Google-account of via zelf te kiezen apps.

Abonnementen
Als je niet enorm veel interesse hebt in apps, je vooral wilt gaan voor kwaliteit en je het prettig vindt dat je weinig keuze hebt in toestellen, dan is de iPhone de juiste keuze voor jou als je hier het budget voor hebt. Wil je juist veel gebruik maken van apps en voldoende geheugen hebben, niet al te veel geld kwijt zijn en voldoende keuze hebben, dan past een Samsung of ander Android toestel het beste bij jou. Zodra je een toestel hebt uitgekozen, is het de vraag of je het toestel in één keer wilt afbetalen of het afbetalen wilt verdelen over 1 of 2 jaar. Wil je het verdelen, dan is een abonnement in combinatie met een toestel een goede optie. Wil je het toestel in één keer betalen, dan is een SIM Only abonnement het makkelijkste.

Rate this post

Verstuur reactie