×

De meest voorkomende ongelukjes met je mobiele telefoon

De meest voorkomende ongelukjes met je mobiele telefoon

Een mobiele telefoon gaat weleens kapot, en dat is behoorlijk zonde, gezien de hoge prijzen van tegenwoordig. Voor die prijs krijg je ook wat, maar het is nooit verkeerd om extra voorzichtig te zijn. Toch komen we er niet altijd onderuit, waardoor je mobiele telefoon kapot gaat. Benieuwd naar de meest voorkomende ongelukjes als het gaat om de mobiele telefoon? Lees dan verder.

Water

Hoewel telefoons steeds meer kunnen hebben, is de kans klein dat ze het overleven zodra je ze in water laat vallen. Hoewel je denkt dat je je telefoon wel kunt afschrijven en een nieuwe moet gaan kopen, zijn er ook oplossingen voor. Wist je dat je je telefoon in een bakje met rijst kunt leggen? De rijst trekt het vocht uit de telefoon en kan ervoor zorgen dat hij weer prima werkt. Doe dit wel zo snel mogelijk nadat hij in het water heeft gelegen. Gebruik voldoende rijst en zorg dat de telefoon helemaal onder de rijst ligt en laat dit minstens 24 uur zo liggen. Hierna kun je kijken of het heeft gewerkt. Je hebt ook nog gênante ongelukjes, zoals het laten vallen van je telefoon in het toilet. Hoe je dat voor elkaar krijgt is de vraag, maar er zijn genoeg mensen waarbij het toch al eens is gebeurd. Dit soort gênante ongelukjes kunnen ook weer worden opgelost door middel van rijst.

Laten vallen

Het gebeurt bij de een regelmatig, bij de ander af en toe, maar het komt erop neer dat we allemaal onze telefoon weleens laten vallen. Gelukkig zijn ook hiervoor weer oplossingen te bedenken, maar wel preventief en niet achteraf. Kies voor een screenprotector. Dit is een laagje dat op je scherm zit waarmee barsten worden voorkomen zodra hij valt. Voor de achterkant is het aan te raden om een hoesje aan te schaffen. Het beste is nog de combinatie van een hoesje dat zowel de voor- als achterkant bedekt, maar waarbij je ook nog een screenprotector hebt. Zo is de kans wel heel klein dat je telefoon een beschadiging oploopt als je hem toch eens laat vallen.

Ben je erg onhandig en is het bij jou maar de vraag hoe lang je toestel het gaat uithouden? Dan is een sim only abonnement van Robin mobile wellicht handig. Er zijn een aantal providers waarbij je je sim only abonnement iedere maand stop kunt zetten. Als jouw toestel kapot is, loopt jouw abonnement dan in ieder geval niet meer door.

Rate this post

Verstuur reactie