×

Een smartphone kopen via Marktplaats? Let op!

Een smartphone kopen via Marktplaats? Let op!

Wil je een nieuwe telefoon bij jouw sim only abonnement, maar wil je hier niet te veel geld aan uitgeven? Dan kun je er ook voor kiezen om jouw nieuwe toestel aan te schaffen op Marktplaats. Op Marktplaats worden veel goede toestellen aangeboden, maar helaas zijn er ook enkele oplichters actief op het platform. Waar je op moet letten bij het kopen van een smartphone om te voorkomen dat je opgelicht wordt, lees je in dit artikel.

De foto’s van het toestel

Je wil echte foto’s van de telefoon die je gaat kopen, geen foto’s die direct van de website van het merk van de telefoon af gehaald zijn. Staan er geen echte foto’s in de advertentie, dan moet je al huiverig zijn. Wil de persoon die de advertentie heeft geplaatst ook geen echte foto’s sturen, dan kun je beter een andere verkoper benaderen voor een nieuwe telefoon bij jouw sim only abonnement.

De prijs van de telefoon

Een gloednieuwe iPhone wordt niet aangeboden voor 150 euro. Is de prijs van de telefoon opvallend laag, dan moet je altijd achterdochtig zijn. De kans is groot dat je gelokt wordt met een lage prijs, maar dat je na het overmaken van je zuurverdiende geld helemaal geen telefoon opgestuurd krijgt. Laat je dus niet verleiden door een lage prijs, want dan zit er vaak een addertje onder het gras.

Het aantal jaren dat de verkoper actief is op Marktplaats

Als je een advertentie bekijkt op Marktplaats, kun je zien hoe lang de betreffende adverteerder actief is op het platform. Het kan zo zijn dat een adverteerder toevallig pas een paar maanden actief is op Marktplaats, maar dit kan ook zo zijn omdat het om een oplichter gaat die steeds nieuwe profielen aanmaakt op het platform. Idealiter ga je met iemand in zee die al jaren actief is op het platform, aangezien deze mensen over het algemeen het meest betrouwbaar zijn.

De advertentietekst

De tekst in een advertentie moet duidelijk en realistisch zijn. Is de tekst veel te vaag? Zoek dan liever door naar een advertentie die wat transparanter en duidelijker is. Is de advertentie eigenlijk te mooi om waar te zijn? Luister dan naar je gevoel, want dan is dit meestal ook echt zo.

Rate this post

Verstuur reactie