×

Waarom heb ik slecht bereik?

Waarom heb ik slecht bereik?

Zoals je wellicht weet is een telefoon ooit uitgevonden om mee te bellen. Erg leuk dat de hedendaagse smartphone steeds meer opties en mogelijkheden biedt, maar je moet toch op zijn minst goed kunnen bellen met dat dure apparaat en dat abonnement met onbeperkt mobiel bellen in je broekzak? Erg begrijpelijk dat je het niet waardeert wanneer dit niet het geval is en je geen bereik meer hebt of als het netwerk ineens weg valt.

Dit kan een switch van providers met zich meebrengen, maar wanneer je alle bekende providers al een keer gehad hebt, is het misschien tijd om de oplossing ergens anders te zoeken.

Waardoor wordt slecht bereik veroorzaakt?

De oorzaak van slecht bereik kan erg verschillend zijn, maar in de meeste gevallen zijn er meerdere factoren die een rol spelen in het geheel, zoals:

  • Een overdekte omgeving als een bos, een tunnel of veel grote gebouwen. Het signaal van de GSM kan hier moeilijk communiceren met de GSM.
  • Er weinig zendmasten in de omgeving.
  • Het gebouw waarin je je bevindt is te goed geïsoleerd.
  • De nieuwste smartphone modellen hebben vaak een minder goed bereik dan de koelkasten waar men vroeger mee belde. Dit komt doordat het smartphone wat signaalsterkte moest inleveren bij het realiseren van al die nieuwe technische toevoegingen.

Het bereik van je smartphone verbeteren

Mocht je erachter komen dat je dekking niet helemaal is zoals hij hoort, dan zijn daar verschillende oplossingen voor. Zo kun je eerst even naar buiten lopen om te kijken of dat werkt, of bellen vanuit een plek in je huis waar het bereik het beste hoort te zijn. Let daarnaast op de manier waarop je je telefoon houdt. Rechtop heeft deze namelijk het beste bereik.
Verder zijn er tegenwoordig tientallen manieren en opties ontwikkeld waarmee je je bereik kunt verbeteren. Zo kun je je mobiele telefoon koppelen aan je huistelefoon met behulp van een GSM Extender. Op deze manier kun je zelfs vanuit het donkerste hoekje in je huis bellen. Met behulp van een GSM Repeater wordt het belsignaal in de omgeving van dit apparaat versterkt. Dit wordt gerealiseerd via een kleine externe antenne.

Rate this post

Verstuur reactie