×

Leuke cursussen voor tijdens je zwangerschap

Leuke cursussen voor tijdens je zwangerschap

Als je zwanger bent, heeft het doen van een zwangerschapscursus enorm veel voordelen. Je hebt even een moment voor jezelf, je leert er iets van waar je iets aan kunt hebben tijdens of na je zwangerschap en het is gezellig om andere zwangere vrouwen te ontmoeten. Bij sommige cursussen blijf je er zelfs lekker fit door. We zetten een aantal leuke zwangerschapscursussen voor je op een rijtje.

Zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga is een fijne cursus voor jou als je ontspanning zoekt en een rustmoment met je baby. Je hoeft geen kennis van yoga te hebben als je hieraan meedoet. Zwangerschapsyoga richt zich op ontspanningsoefeningen en ademhalingstechnieken in de verschillende fases van de bevalling. Hierdoor krijg je meer vertrouwen in jezelf, je lichaam, je zwangerschap en de bevalling. Ook maak je tijdens de lessen contact met je kindje. Je leert je volledig te ontspannen en de ademhalingsoefeningen leren je hoe je zorgen en pijn weg kunt ademen.

Hypnobirthing
De cursus hypnobirthing leert zwangere vrouwen dat ze moeten vertrouwen op de natuurlijke manier van baren, dat ze moeten ontspannen en dat ze hun lichaam moeten laten doen waar het voor bedoeld is. Je wordt lichamelijk en geestelijk voorbereid op een makkelijke geboorte. Het is een ontspannen methode die erop is gebaseerd dat baby’s op een kalme en liefdevolle manier geboren zouden moeten worden. Moeders moeten volgens de cursus weer worden herinnerd aan de eenvoud van een geboorte. Het leert je dat je geen oefeningen en procedures nodig hebt om je baby veilig en gezond ter wereld te brengen. Wanneer angst, spanning en medische complicaties geen deel uitmaken van de geboorte, hoef je ook geen ondraaglijke pijn te lijden.

Mommy 2B bootcamp
Wil je tijdens je zwangerschap graag fit blijven en ben je een sportief type? Dan is de Mommy 2B bootcamp echt iets voor jou. Tijdens een programma van een aantal maanden leer je wat je wel en niet mag doen tijdens het sporten en wat je moet doen om je sterk en fit te blijven voelen. De training is buiten met mooi weer en binnen met slecht weer. De cursus zorgt er niet alleen voor dat je fit blijft tijdens je zwangerschap, het geeft je ook de mogelijkheid andere zwangere vrouwen te ontmoeten. Het is dus erg gezellig. Pluspunt van de cursus is dat je start met een leerzame voedingsworkshop.

Het is belangrijk om een cursus te kiezen die bij je past. Als je sportief bent en graag fit wilt blijven, kun je bijvoorbeeld gaan voor de bootcamp en als je liever een rustig momentje voor jezelf en je kindje hebt, kies je bijvoorbeeld voor de yoga. Ook voor de papa’s die geïnteresseerd zijn, is er een cursus te vinden. De cursus ‘PappaCoach – Voorbereiding op Vaderschap’ geeft aanstaande vaders informatie die belangrijk gaat zijn en de kans om andere mannen te ontmoeten die op het punt staan vader te worden.

Rate this post

Verstuur reactie