×

Professioneel schuren met schijfschuurmachine

Schijfschuurmachine gebruiken

Professioneel schuren met schijfschuurmachine

Schijfschuurmachine gebruikenJe leest het goed! Met een schijfschuurmachine kun je professioneel schuren, maar waarom is dit eigenlijk zo? Schijfschuurmachines hebben vele voordelen die handschuurmachines niet hebben. Welke dit zijn leggen wij natuurlijk uit in dit artikel, want de schijfschuurmachine is vaak een erg ondergewaardeerde schuurmachine. Hij heeft veel te bieden, maar is jammer genoeg ook erg prijzig in de aanschaf. Heb je een eigen werkplaats? Dan mag een schijfschuurmachine zeker niet ontbreken. Waarom? Nou, de hieronder genoemde voordelen zullen dit bevestigen. Het zal je verbazen wat een schijfschuurmachine jou allemaal heeft te bieden.

Snel werken

Met een schijfschuurmachine kun je in een hoog tempo materiaal schuren. Daarnaast wordt deze machine op een vast locatie geplaatst. Het ligt er natuurlijk wel aan welk type schijfschuurmachine je hebt gekocht. Sommige werken op krachtstroom en de consumenten schijfschuurmachines vaak op netstroom. De machine heeft een hoog vermogen, zodat zelfs de hardste materialen nog geschuurd kunnen worden.

Flexibel

Met een schijfschuurmachine ben je lekker flexibel. Zo kun je eenvoudig haaks schuren met de hiervoor meegeleverde geleider. Er zijn nog meer mogelijkheden waar dit schuurapparaat in kan voorzien. Denk bijvoorbeeld aan het slijpen van gereedschap of gewoon om hout te schuren. Daarnaast geven sommige schijfschuurmachines jou de mogelijkheid om ook in een hoek van 45 graden te schuren. Dit kan handig zijn wanneer je met een decoupeerzaag verstek hebt gezaagd. Deze zaagsnede is vaak niet helemaal kaarsrecht, omdat het decoupeerzaagje nog weleens tijdens het zagen kan verschuiven. Het laatste gedeelte kun je met een schuurmachine weer recht maken.

Nauwkeurig

Het mooie aan een schijfschuurmachine is dat het voortbewegen van de machine niet nodig is. Je zet de machine aan en deze blijft draaien zolang als jij wilt. Nu kun jij met beide handen het werkstuk vasthouden. Het tot in detail schuren van je werkstuk is hierdoor dan ook zeker mogelijk. Daarnaast zorgt het met twee handen schuren voor meer stabiliteit, waardoor je nog nauwkeuriger kunt schuren.

5/5 - (1 stemmen)

Verstuur reactie