×

Je tuin verfraaien

Je tuin verfraaien

Omdat we in Nederland nu eenmaal niet zoveel dagen hebben met mooi weer, willen we optimaal genieten op de dagen dat we in onze tuin kunnen zitten. Om dit te kunnen doen investeren Nederlanders daarom ieder jaar weer veel geld in het verfraaien van hun tuin. Behoor jij ook tot deze groep? Lees dan zeker dit artikel. We geven je namelijk diverse suggesties om je tuin te verfraaien.

Vijvers

De vijverhobby is in Nederland al jaren erg populair. Op zich is dat ook niet zo gek, wanneer een vijver namelijk mooi is aangelegd en je rondom het water mooie vijverplanten hebt gepoot, kan de aanblik van een vijver erg mooi zijn en net even die extra mooie uitstraling aan je tuin geven. Met name plantenvijvers (dit zijn vijvers waar met name veel planten in zitten in plaats van vissen) zijn een lust voor het oog. Bekijk bijvoorbeeld maar eens onderstaande afbeelding van een waterlelie, dat ziet er toch schitterend uit?

Waterlelie

Terrasoverkappingen

Met een terrasoverkapping kun je, ongeacht de weersomstandigheden, van je tuin genieten. Met zomerse temperaturen bieden overkappingen een heerlijk schaduwrijk plekje en wanneer het weer minder is, of het zelfs regent heb je een beschut terras.

Met name terrasoverkappingen van hout kunnen een landelijke uitstraling aan je tuin geven. Er zijn diverse houtsoorten op de markt verkrijgbaar die geschikt zijn voor de bouw van de constructie. Kortom, er zal ongetwijfeld een houtsoort tussen zitten die bij jouw smaak past. Informeer bij een terrasoverkapping specialist naar wat er allemaal mogelijk is.

Overkapping

Rotstuintjes

Ondanks het feit dat rotstuintjes een mooie toevoeging aan je tuin kunnen opleveren, laten veel Nederlanders deze mogelijkheid om hun tuin te verfraaien links liggen. En dat is hartstikke zonde! De rotsen zijn er namelijk in zoveel verschillende soorten maten en kleuren dat voor vrijwel iedere soort tuin een passende rotstuin gemaakt kan worden. Tussen de rotsen kun je tal van mooie planten poten. Daarnaast zijn er ook nog eens allerlei decoratieve verlichtingselementen te koop in de vorm van rotsen die je tussen de andere stenen kunt plaatsen zodat je rotstuin ‘s avonds sfeervol kan worden verlicht.

Tot zover onze tips om je tuin te verfraaien. Zoals je hebt kunnen lezen zijn er voor ieder budget mogelijkheden om je tuin een mooiere uitstraling te kunnen geven. We wensen je veel tuinplezier toe!

5/5 - (1 stemmen)

Verstuur reactie