×

7 tips voor Facebook adverteren

7 tips voor Facebook adverteren

Facebook is op het moment een van de krachtigste middelen om te adverteren, buiten Google wellicht. Er zijn allerlei handige manieren om deze adverteer mogelijkheid efficiënt te benutten. Bepaalde dingen móet je doen als communicatiebureau. Benieuwd welke handelingen je juist wel- of niet moet doen? Lees het hier!

Tip 1: specificeren

Het allerbelangrijkste dat je bij iedere advertentie moet doen is specifieke targeting. De kracht van Facebook adverteren is namelijk het targetten. Er zijn talloze opties om de advertentie zo specifiek te maken dat deze precies bij je doelgroep komt. Begin klein, probeer niet meer dan 10.000 mensen te bereiken.

Tip 2: begin met een klein budget

Overstijg niet meteen je eigen budget, maar begin klein. Bijvoorbeeld met maximaal 100 euro in totaal, zo’n per dag €3,33. Ga dit bedrag pas omhoog schroeven wanneer je merkt dat de advertentie een positief effect heeft. Uiteraard kan je het budget vervolgens blijven verhogen naarmate het succes.

Tip 3: keep it simple

Facebook is continu in beweging, zo ook met de advertentiemogelijkheden. Er zijn steeds meer opties met het toevoegen van afbeeldingen, video’s en de weergavens. Zorg dat je advertentie altijd duidelijk en overzichtelijk is. Gebruik simpele afbeeldingen en een goede tekst. Dit komt ten goede voor je doorklikpercentage.

Tip 4: goede content

Onderschat nooit het schrijven van een goede advertentietekst. Gebruik een kop die aanspreekt, verwerk een call to action maar wordt niet te commercieel. Het is ook belangrijk dat je tekst social proof is en dus fijn leest.

Tip 5: hashtags

Gebruik de juiste hashtags om meer bereik te werven voor je advertentie. Op sommige hashtags wordt namelijk meer gezocht dan op andere. Door de juiste relevante woorden te koppelen aan je advertentietekst kunnen mensen je op het spoor komen, die je anders niet hadden gevonden. Echter zijn hashtags bij Facebook een stuk minder populair dan bij Twitter.

Tip 6: stel een vraag

Probeer met je advertentietekst reacties op te wekken, door vragen te stellen. Facebook gebruikers vinden het leuk om hun mening te laten horen of mensen te taggen in je bericht. Stel dus een vraag en probeer op deze manier interactie te creëren. Houd de vragen dus simpel en gemakkelijk te beantwoorden, dan is het voor een grote groep simpel om te antwoorden.

Tip 7: upload een mailbestand

Facebook adverteren maakt het tegenwoordig mogelijk om een mailinglijst te uploaden. Zo is het mogelijk om direct te adverteren naar mensen, waarvan je weet dat ze interesse hebben. Erg handig!Krynica Poland - November 03, 2016 . Popular social media app isons: Twitter, LinkedIn, Facebook and other on smart phone screen close up.

Rate this post

Verstuur reactie