×

Autobanden in Nederland

Autobanden in Nederland

De verkoop van banden is tegenwoordig vrijwel onmisbaar in Nederland, ondanks dat de groei van het aantal personenauto’s de laatste jaren langzamer toeneemt dan voorheen blijft de verkoop van autobanden nog altijd stijgen.

Verkoopcijfers autobanden

autobanden

Een opvallende groei in de verkoop van autobanden ligt vooral op het gebied van internetverkopen. In 2014 hebben bedrijven zoals Kwik-fit en profile Tyre center hun online omzet zien groeien, verwacht wordt dat deze groei zich in de komende jaren blijft voortzetten. Vandaar dat steeds meer offline verkopers tegenwoordig kiezen voor het gemak van een online webshop om hun verkoopcijfers iets op te krikken.

Een opvallend verschil tussen de offline en online kopers is dat er online vooral veel voorkeur is voor de duurdere A-merken. Klanten die offline een band kopen zijn vaak op zoek naar een goedkopere band. Dit wordt vaak veroorzaakt doordat de offline klant geen informatie kan vinden over het specifieke merk dat hij of zij op het oog heeft. Door zelf naar de verkoper te gaan kan de koper daar nog alle benodigde informatie en adviezen vragen.

Autoband merken

profiel-autobandenEr zijn veel merken wanneer het aankomt op autobanden, deze worden over het algemeen onderverdeelt in verschillende categorieën; premium, prijs-kwaliteit en budget. Zo is er voor iedereen de juist autoband in zijn of haar budget.

Een aantal van de premium merken zijn:

  • Michelin
  • Bridgestone
  • Goodyear
  • Continental

Ben je op zoek naar een goedkopere band? Overweeg van één van de volgende merken aan te schaffen: Tyfoon, Rockstone, Wanli, Achilles, Fortuna of Landsail.

Houdt er bij het aanschaffen van autobanden rekening mee dat vaak de online klant minder betaald dan de offline klant. Bedrijven proberen op deze manier online aankopen meer te stimuleren.

Rate this post

Verstuur reactie