×

Factuur Factoring en Debiteuren Financiering voor Kleine Bedrijven

Factuur Factoring en Debiteuren Financiering voor Kleine Bedrijven

Kleine Bedrijven hebben vaak een gebrek aan beschikbaar kapitaal voor uitbereiding, kopen van nieuwe apparatuur en verdienen alleen geld als de klant betaalt.

Eerst wat achtergrondinformatie. Factoring, ook wel het verkopen van facturen met een korting, is een financieel product dat al sinds het begin van koopmannen en klanten beschikbaar is. Er zijn veel factoren in de wereld en veel focussen op een specifieke industrie of zelfs segmenten binnen die industrie. Hierbij kan gedacht worden aan Uitzendkrachten, Vrachtvervoer, Softwareontwikkelaars, Codeurs, Olie en Gas diensten en veel meer.

Debiteuren financiering, aan andere naam voor Factoring, vereist van een kleinbedrijf ondernemer om een factuur te verkopen voor een voorschot op die factuur. De factor zal doorgaans een voorschot bieden tussen de 70-95% van de nominale waarde van de factuur, afhankelijk van een paar dingen. Ten eerste, de kracht van de debiteur of persoon die het kleinbedrijf geld verschuldigd is, voor een dienst of product. De Account Debiteur is meestal een ander bedrijf.

Beginnen met een factor lijkt veel op het krijgen van een lening bij een commerciële bank of hypotheek, behalve dat Factoren willen werken voor klanten die niet in staat zijn om hun financiering veilig te stellen bij een commerciële bank, kredietunie of nationale bank. Een basisaanvraag is compleet en informatie wordt verstrekt voor het overnamen van de factor en klant. Deze documenten bevatten meestal de financieren van de bedrijven, informatie over de debiteur, een antecedentenonderzoek en documenten met betrekking tot de factor, contracten, inkooporders en nog veel meer.

Zodra alle documenten zijn verzameld zal de factor al het nodige voltooien en een offerte maken voor de factoring van de factuur. Er wordt aangeraden alles zorgvuldig te lezen en begrijpen, omdat je mogelijk al jouw toekomstige facturen op het spel zet als een factuur niet wordt betaald, of er iets anders voorkomst waardoor de factuur niet kan worden gefactoreerd.

Factoring kan duur zijn, maar ook zeer redelijk. Bij het vergelijken van de kosten van de financiering, een voorschot op een lening, creditcards, en andere kleinbedrijf financieringen, kan factoring zelfs wat goedkoper zijn. Dit, terwijl de kosten van de factor zijn gebaseerd op het risico en de waarschijnlijkheid dat de factuur wordt betaald aan de factor. De kosten zijn ook bepaald door de kredietcrisis, onderpand en het karakter van het kleinbedrijf dat om de factoring vraagt.

De makkelijkste manier om naar factoring te kijken is door te zien hoeveel het kost op een maandelijkse basis. Het is niet ongebruikelijk voor een factor om erg aantrekkelijke tarieven te bieden of ze online te zetten voor 0,35% tot 5,55%, maar de realiteit is dat dit tarieven zijn voor 10 dagen, of iets wat daar dicht bij in de buurt ligt. Een typische factor zal tussen de 1,5% en 5% kosten voor de hoogst mogelijke kwaliteit factor, met risicovolle facturen met een hoog risicoprofiel.

Dbs2 biedt Factuur Factoring, Debiteuren Financiering aan kleine bedrijven. Kijk op haar website voor meer informatie.

Rate this post

Verstuur reactie