×

Kiezen voor een bouwopleiding

Kiezen voor een bouwopleiding

Een spannende periode voor studenten die momenteel in afwachting zijn of ze geslaagd zijn of niet. Dit geldt voor de vmbo, havo en vwo studenten. Hopend dat ze het gehaald hebben, moeten ze in het achterhoofd ook al bezig zijn met de keuze voor een vervolgopleiding. Een keuze maken voor een vervolgopleiding blijkt ongelofelijk lastig te zijn onder de studenten. Een keuze die op 16,17 of 18 jarige leeftijd al gemaakt moet worden, die bepalend zal zijn voor de toekomst. Een mogelijke keuze is het volgen van een bouwopleiding bij Bouwopleiding Zuid West.

Bouwopleidingen

Het kiezen voor een bouwopleiding is heel divers en lijkt momenteel een verstandige keuze te zijn. Het gaat steeds beter met de bouwsector. Een herstel van de economie is duidelijk zichtbaar onder de Nederlandse bevolking. Er wordt steeds meer geld uitgegeven en het vertrouwen in de woningmarkt is van hoog niveau. Bijna alle sectoren in de bouw profiteren hier dan ook van. Een verdere groei wordt dan ook verwacht.

De verwachting gaat dat studenten die nu zouden starten met een bouwopleiding, de vruchten van de groei gaan plukken wanneer ze klaar zijn met de studie. Er worden grote projecten verwacht wat betreft seniorenwoningen en in nieuwbouwwoningen. Het aantal ouderen neemt sterk toe, door de vergrijzing. Echter is er nu al een tekort aan deze woningen. Deze zullen de komende jaren dus in grote aantallen gebouwd moeten worden. Door het volgen van een opleiding tot timmerman, metselaar of tegelzetten, zal er straks een grote kans op een baan zijn.

Bouwopleidingen zullen 3 tot 4 jaar duren, en hebben een hele praktijkgerichte opzet. De geleerde theorie, zal je gelijk toe gaan passen in de praktijk. Je zal veel stage lopen bij verschillende bouwbedrijven waar je veel ervaring op zal doen. Kijk voor meer informatie voor het volgen van een bouwopleiding op http://bouwopleidingzuidwest.nl/

 

Rate this post

Verstuur reactie