×

Renovatiewerken aan bestaande woningen om grote energiebesparingen te doen

Renovatiewerken aan bestaande woningen om grote energiebesparingen te doen

Welke renovatiewerken genieten nog van premies of andere financiële voordelen? Vlaanderen, Brussel en Wallonië voeren een andere politiek waar het premies of andere financiële voordelen betreft bij renovatiewerken. In dit artikel gaan we even in op de voordelen in Vlaanderen bij het uitvoeren van bepaalde renovatiewerken aan bestaande woningen.

Project Energie 2020 voor een beter energiebeheer

Niettemin is alles terug te voeren op het behalen van de Europese doelstellingen omtrent het project energie 2020, een gemeenschappelijke energiepolitiek voor gans Europa dat het daglicht zag in 2007 en dat als doelstelling heeft de totale uitstoot van broeigassen in Europa met 20% te verminderen tegen het jaar 2020, het aandeel van hernieuwbare energie in Europa te verhogen tot 20% en de energie-efficiëntie in Europa te verhogen met 20%.

Premies en financiële voordelen afhankelijk van de regio

De premies en financiële voordelen die de drie regio’s in ons land bieden bij bepaalde renovatiewerken, zijn dan ook gericht op het vergroten van die energie-efficiëntie in ons land. Het betreft grotendeels isolatiewerken, wat natuurlijk de efficiëntie op vlak van energie moet vergroten, en anderzijds het vervangen van oude verwarmingsinstallaties wat hetzelfde effect moet hebben.

Belastingvoordeel in Vlaanderen bij isolatiewerken

Concreet in Vlaanderen kun je dus genieten van belastingvermindering, belastingaftrek en belastingkredieten, bij renovatiewerken zoals isolatiewerken aan uw dak wanneer men aan bepaalde voorwaarden beantwoordt. Zo moet u dan bijvoorbeeld beroep doen op een aannemer, en moeten de werken een bepaald bedrag inhouden. De volledige voorwaarden veranderen van jaar tot jaar, om exact te weten waar u recht op heeft, kunt u best even kijken op de website van de Vlaamse Overheid.

Premies in Vlaanderen bij bepaalde renovatiewerken

Daarnaast kan men premies krijgen, isolatiewerken aan het dak laat uitvoeren, de ramen vervangt door hoogrendementsglas en isolerende raamprofielen en wanneer men de verwarmingsinstallatie vervangt door een condensatieketel.

Een besparing met dubbele actie

U bespaart dus op 2 fronten: ten eerste op uw werken zelf, maar ten tweede op uw verbruik, wat een blijvende uitgave is.

Het is dus zeker interessant uw woning eens goed onder de loep te nemen. Is uw bestaande isolatie efficiënt ? Kunt u meer energie besparen door bepaalde renovatiewerken te laten uitvoeren? Wordt een deel van de werken die nodig zijn om uw huis minder te laten gebruiken terugbetaald met premies of met belastingvoordelen ? In dat geval zou u niet moeten twijfelen, en de werken zo snel mogelijk plannen. Als we allen samenwerken, zullen we deze doelstellingen van het project Energie 2020 kunnen behalen. We betalen zo minder, maar onze wereld zal er ook beter van worden.

Rate this post

Verstuur reactie