×

Verkopen met gevoel

Verkopen met gevoel

Verkopen en dan met name de sales gaat vaak gepaard met een negatieve lading. De echte salesmensen worden gezien als gladde mensen die lucht verkopen en je eigenlijk alleen maar wat aansmeren. Niks is minder waar. Denk maar eens aan de verkopers in kledingwinkels. Zij zijn ook bezig met kleding verkopen, maar bij hen heb je minder het idee dat ze je wat willen aansmeren. Het gaat bij de sales en verkoop ook heel erg om het gevoel en de beleving. Mensen moeten zich betrokken voelen bij het product. Nu gaat dat natuurlijk wat makkelijker in kledingwinkel dan als mensen via de telefoon wat proberen te verkopen. Niet iedereen is goed in verkopen. Dit moet je liggen en je moet het zeker leuk vinden. Als verkoopmedewerker kun je echter wel een goede bonusregeling krijgen.

 

Ben jij een verkoper?

Een goede verkoper is eigenlijk ook een echte entertainer. Hij wil mensen graag tevreden zien en pleasen. Je beschikt over een goede babbel en bent erg sociaal. Verder moet je natuurlijk wel resultaatgericht zijn en commercieel inzicht hebben. Het is juist de kunst om niet te glad te zijn, daarmee schrik je mensen alleen maar af. Bij het verkopen draait het ook vaak om de gun-factor. Verder is het heel erg belangrijk dat jij op de hoogte bent van alle ins en outs van het product dat je verkoopt. Het kan zijn dat jij je echt moet specialiseren, maar het kan ook zijn dat je aan een kleine bijscholingscursus genoeg hebt. Verder moet jij een luisterend oor kunnen bieden. Je moet niet alleen maar gericht zijn op de verkoop, je moet laten merken dat je echt begaan bent met de mensen. Dit kun je niet acteren en je moet daarom wel oprecht zijn. Heb jij het verkopen en het overtuigende altijd al in je gehad, maar nooit wat mee gedaan? Volg dan een cursus of opleiding tot verkoopmedewerker en ga doen waar je echt goed in bent.

partnership-526410_640

Andere kijk op sales

De beste sales mensen op de wereld zijn niet de gladde mensen die alleen maar gericht zijn op het verkopen. De beste resultaten behaal je juist als je mensen echt verder wilt helpen. Bekijk wat de klant nodig heeft en geef eerlijk toe als jij hen op het moment niet verder kunt helpen. Daar bereik je uiteindelijk veel meer mee dan als je jouw product koste wat kost wilt verkopen. Als jij de instelling hebt dat jij verkoopt om mensen wat te geven, dan zit je goed. Binnen een bedrijf heb je meer aan klanten die loyaal zijn en waarmee je een goede relatie hebt opgebouwd dan aan klanten die eenmalig langskomen en zich opgelicht voelen. Elke top sales-man zorgt ervoor dat hij een klant kan helpen, ook als zijn product niet de oplossing is.

Rate this post

Verstuur reactie