×

Vuurwerk veilig maken met Visco Lont

Vuurwerk veilig maken met Visco Lont

Visco Lont gebruiken

Je kent het vast wel, je haalt het vuurwerk uit de verpakking en maakt de lont vrij maar dan valt het je op dat de lont wel heel erg kort is.
Wanneer je deze lont zou aansteken gaat het vuurwerk snel af en je zal dus snel moeten wegrennen nadat je hem hebt aangestoken. Dit hoeft echter niet het geval te zijn, je kan de bestaande lont gemakkelijk verlengen met een stuk visco lont. Viscolont is precies hetzelfde soort lont als dat al aan het vuurwerk bevestigd zit, door deze iets te verlengen vergroot je de vertraging dus zodat je meer tijd hebt om op een veilige afstand te gaan staan. Het is heel gemakkelijk om het stuk viscolont te bevestigen aan je bestaande stuk visco lont op je vuurwerk, je kan het namelijk gewoon op elkaar plakken met elke soort plakband of tape. De lont brandt zo heet dat het gewoon door het plakband heen zal branden en hier geen hinder van zal ondervinden.

Viscolont kopen

Ben je al overtuigd van de voordelen van een stukje extra visco lont? Vroeger was het moeilijk om aan dit lont te komen maar door de komst van het internet is alles tegenwoordig veel makkelijker verkrijgbaar. Je kan tegenwoordig dus ook visco lont online kopen, dit kan bij diverse webshops. Een van de goedkoopste webshops die tevens de beste kwaliteit levert is Dutch-Pyro.nl het lont wordt geleverd in verschillende lengtes zodat je zelf kan kiezen hoeveel je wilt gaan gebruiken. Heb je slechts een klein aantal vuurwerk producten dan volstaat de kleinste rol van 10 meter. Het word aangeraden om ongeveer 5 centimeter extra viscolont op het bestaande vuurwerk lont te plakken. Het visco lont heeft een brandsnelheid van 1 centimeter per seconde dus zodoende heb je 5 seconden extra de tijd om weg te komen.

5/5 - (1 stemmen)

Verstuur reactie