×

Kettingslot kopen

Kettingslot kopen

Een kettingslot kopen voor jouw scooter is misschien niet zo eenvoudig als het lijkt. Je kunt een willekeurig slot nemen en daar het beste op hopen, maar als je de scooter echt wilt beveiligen is het verstandig de mogelijkheden te vergelijken voor je tot aanschaf overgaat. Hier zijn de belangrijkste aandachtspunten bij de aanschaf van een kettingslot.

ART gekeurd kettingslot

Als je een slot koopt met een ART keuring weet je dat je een goed slot in handen hebt. Een hogere waardering is een veiliger slot. De waardering wordt gebaseerd op de tijd die het kost om het kettingslot open te breken. Ja, elk slot is te kraken, een goed kettingslot zal de dief vertragen en daardoor afschrikken. Een hogere ART waardering gaat wel vaak samen met een zwaarder slot met dikkere schakels.

art-scooter-kettingslot-kopen

De lengte van een kettingslot

Bij een kettingslot kopen moet je ook letten op de lengte van het slot. Een kort kettingslot is makkelijker mee te nemen, je kunt het slot alleen om het wiel leggen. Als je kiest voor een langer kettingslot kun je deze ook aan een paal of fietsenrek bevestigen. Een lang slot is daarmee een stuk veiliger, het is niet mogelijk de scooter op een aanhanger te laden zonder het slot open te breken.

Een kettingslot opbergen

Een voordeel van een kettingslot ten opzichte van bijvoorbeeld een beugelslot is de omvang. Een ketting van losse schakels vormt zich naar de opbergruimte. Je kunt een kettingslot in de meeste scooters eenvoudig meenemen. Als je een opbergruimte hebt voor een helm is het meer dan voldoende, ook kleine opbergcompartimenten kunnen voldoende ruimte bieden.

Kies voor kwaliteit kettingslot kopen

Neem niet het goedkoopste slot dat je kunt vinden omdat al jouw geld in de scooter is gaan zitten. Een goed kettingslot is wellicht enkele tientjes duurder dan een goedkoop model, het is wel duizenden euro’s goedkoper dan een nieuwe scooter. Helaas is scooter diefstal nog steeds een probleem, zeker in bepaalde gemeenten. Het kan zijn dat jouw scooterverzekering bepaalde eisen stelt aan het slot. Als je niet kunt bewijzen dat jij een deugdelijk slot hebt zal de verzekering ook niet uitkeren.

Eén keer kopen, lang gebruiken

Een kettingslot kopen is een investering voor de lange duur. Een goedgekeurd kettingslot is gemaakt van staal en zal niet snel gaan roesten. Je kunt jouw prachtige scooter optimaal beveiligen, op sommige locaties is het zelfs aan te raden twee kettingen om de scooter te leggen, één voor en één achter. Zo zul jij lang van je scooter genieten, en niet iemand anders!

5/5 - (1 stemmen)

Verstuur reactie