×

De beste webshops

De beste webshops

beste-webwinkelsDe online winkels nemen het stokje over van de fysieke winkels. In het centrum zie je steeds vaker winkels verdwijnen omdat de concurrentie op internet moordend is. Niet zo gek op zich want de online webwinkels bieden meerdere voordelen ten opzichte van de fysieke winkels. De meeste winkels zijn in het centrum gelegen waar je niet lopend naartoe kunt. Je moet de auto, fiets of het openbaar vervoer pakken om bij de winkel te komen. Ga je met de auto dan moet je vaak ook parkeergeld betalen. Is je aankoop van formaat dan kun je deze prima met de auto vervoeren maar met de fiets of het openbaar vervoer wordt dit weer een stuk lastiger.

Webshop zijn goedkoper

Webshops zijn vaak ook goedkoper dan de fysieke winkels. Dit komt omdat een online winkel minder kosten heeft. Er zijn geen verkopers nodig die de winkel bemannen. Bovendien kost het winkelpand welke gelegen is in het centrum heel veel geld vergeleken met een loods op een industrieterrein. De kosten die de fysieke winkels hebben zijn beduidend hoger en die moeten ergens worden terugverdiend. Hierdoor zie je ook dat de prijzen op internet vaak lager liggen.

Voordeel van Online shoppen

Shoppen online heeft nog meer voordelen. Je hoeft de deur niet uit omdat het pakket gewoon bij jou thuis aan de deur bezorgd wordt. Ideaal dus. Ook ben je geen tijd kwijt om naar een winkel af te reizen en op een verkoper te wachten die je ‘alles’ over het product kan vertellen. In praktijk weten de meeste verkopers maar een heel klein beetje over hetgeen wat ze verkopen. Op internet heb je alle specificaties meteen bij de hand en wordt je in veel gevallen een stuk beter geïnformeerd.

Aankoop retourneren

Ben je niet tevreden over je aankoop dan hoef je niet opnieuw naar de winkel af te reizen om vervolgens weer in de rij te staan om je product te retourneren. Je brengt het pakket slechts naar een post punt en that’s it! Met name kledingwinkels op internet hebben geen retourkosten dus je kunt meerdere maten bestellen en wat je niet past stuur je gewoon terug.

Beste webshops

De beste webshops hebben vaak een webwinkel keurmerk. De webwinkelier investeert hier in om te laten zien dat hij of zij het beste met haar klanten voor heeft. Een keurmerk op zich stelt al hoge eisen waardoor de algemene zaken vaak beter bij de shop geregeld zijn. Heeft de winkel een betaalmogelijkheid met iDeal dan is dat nog een pluspunt. Naast het feit dat het erg gemakkelijk betaald, moet de shop ook aan een aantal eisen voldoen om deze betaalmogelijkheid te mogen voeren.

beste-webshops

5/5 - (1 stemmen)

Verstuur reactie