×

Belangrijke veranderingen binnen de sales

Belangrijke veranderingen binnen de sales

Als je vroeger dacht aan mensen die werkzaam waren binnen de sales, dacht je aan mensen die een voet tussen de deur plaatsten en die opdringerig waren. Tegenwoordig is dit gelukkig niet meer het geval. Het opdringerige verkopen is opgeschoven voor behulpzaamheid en het centraal laten staan van de klant. En de branche blijft zich nog steeds ontwikkelen. We gaan het hebben over een aantal belangrijke veranderingen binnen de sales.

Het inzetten van social media
Social media wordt tegenwoordig steeds belangrijker, zowel privé als in het bedrijfsleven. Denk aan netwerken zoals Twitter, LinkedIn en Facebook. Deze kanalen worden ontzettend veel gebruikt voor zakelijke doeleinden. Het is dus cruciaal om als sales team ook relevante contacten te leggen via deze weg. Het is belangrijk om als salesbedrijf te investeren in social media. Doe je dit niet, dan lopen andere bedrijven die dit wel doen je snel voorbij. Heb je contact gelegd via social media, laat dit dan opvolgen door een telefoontje om de lijntjes kort te houden.

Een nauwe samenwerking met marketing
Het is belangrijk dat sales- en marketingafdelingen elkaar versterken in een dagelijkse samenwerking om betere commerciële resultaten te bereiken. Als de marketingafdeling goede leads, bedrijven en contacten aanlevert, kan de salesafdeling hierop inspelen. Een goede samenwerking is cruciaal, omdat door nieuwe technologieën en ontwikkelingen klanten op een andere manier moeten worden benaderd. Dit moet qua sales en marketing goed op elkaar worden afgestemd.

Niet uitsluitend communicatie via telefoon of e-mail
Vroeger ging alle communicatie naar buiten toe via telefoon en e-mail. Tegenwoordig is dit niet meer de meest efficiënte manier. Er zijn veel meer opties dankzij alle ontwikkelingen binnen de technologie en per klant zal moeten worden afgewogen wat de beste optie is. Dit kan via social media zijn of via een Youtube kanaal. Of zelfs via een app. Maar dit kan ook gewoon nog steeds ouderwets via een telefoongesprek of een e-mail zijn. Belangrijk is om dit per klant te bekijken.

Blijf medewerkers trainen
Dankzij alle ontwikkelingen is het belangrijk dat je als salesmedewerker en salesbedrijf mee blijft gaan met de tijd. Daarom is het goed om medewerkers te blijven trainen, zodat de salesvaardigheden actueel en relevant blijven. Trainingen en cursussen zijn niet alleen goed voor de kennis binnen een bedrijf, maar ook voor de teambuilding tussen medewerkers. Plus het geeft medewerkers het gevoel dat ze genoeg uitdaging hebben.

Ben jij ondanks deze ontwikkelingen en veranderingen nog steeds geïnteresseerd in werken in de sales? Heb je het gevoel dat je een geboren sales medewerker bent en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Bekijk dan nu interessante sales vacatures. Wie weet ben jij binnenkort wel de nieuwste sales topper.

Rate this post

Verstuur reactie