×

Besparen op uw zakelijke energie met daglicht

Besparen op uw zakelijke energie met daglicht

Het is een feit dat ongeveer 25 % van elektrische energie verbruikt wordt door de verlichting in gebouwen. Door beter gebruik te maken van daglicht, kun je dus kosten besparen. Dit levert niet alleen besparing voor je zakelijke energie op , maar levert ook een aangenamere werkomgeving op voor uw werknemers.

Werknemers

Voldoende daglicht is belangrijk voor het goed functioneren van jouw personeel. Wanneer dit niet het geval is, kunnen namelijk een aantal dingen gebeuren die nadelig zijn voor de productiviteit van jouw werknemers. Het kan namelijk gebeuren dat jouw personeel depressief wordt als er te weinig daglicht is. Andere klachten die voor kunnen komen zijn oogklachten en hoofdpijn. Dit is niet alleen nadelig voor jou, maar ook voor je werknemers. Niet alleen omdat ze deze klachten ervaren, maar hierdoor zijn ze ook minder gelukkig. Met als gevolg dat ze sneller ontslag nemen. Ook kan het voorkomen dat het ziekteverzuim veel hoger ligt dan zou moeten. Als dit simpelweg op te lossen is met daglicht, waarom zou je dit dan niet doen? Dit heeft een positief effect op je werknemers. Wanneer het echt niet mogelijk is om zonlicht in het bedrijf te krijgen, kun je ook kunstverlichting ophangen.

Kunstverlichting

Wanneer er geen mogelijkheid is om zonlicht naar binnen te laten schijnen, is het dus van belang dat er goed omgegaan wordt met kunstverlichting. Voldoende verlichting op de werkplek is zeer belangrijk. Daarom een aantal tips die kunnen helpen om de klachten bij jouw personeel te voorkomen.

Zorg ervoor dat wanneer er geen of weinig zonlicht is, er een lamp opgehangen wordt die precies een goede verhouding heeft. De lamp moet natuurlijk voor licht zorgen, maar teveel licht is ook niet goed. Door de scherpte van het licht kunnen alsnog oogklachten en hoofdpijn ontstaan. Weet je niet zeker welke lamp daar geschikt voor is? Test dan eens een aantal lampen met je personeel.
Een andere tip die kan helpen als er te weinig verlichting is in de werkruimte, is om je werknemers mee te nemen op een kleine wandeling. Even een frisse neus halen doet een mens vaak goed. Dit kan ook helpen bij een beetje teambuilding. Door samen een rondje te lopen, kan er gezellig bijgepraat worden in het zonnetje. Een wandeling maken heeft ook een positieve invloed op de creativiteit en het stress level van uw personeel. Wanneer iemand vastloopt met een bepaalde opdracht of met een bepaald probleem, is het fijn om even ergens anders aan te denken. Je hoofd leeg maken kan ervoor zorgen dat je na een half uur ineens wel weet wat je moet doen. Dit is eigenlijk een beetje hetzelfde als met het stressgehalte van je personeel. Even geen stress, alleen fluitende vogeltjes en een zonnetje in het gezicht!

Rate this post

Verstuur reactie