×

Carrière maken in de bouw

Carrière maken in de bouw

construction-worker-569126_640De bouwsector heeft een jarenlange daling achter de rug, maar waar regen is, is zonneschijn. Er is nu weer een groei te vinden in de bouw, en dat is goed! In 2016 wordt er voorspeld dat er 16.000 nieuwe banen komen. Dit heeft te maken met het groeiend aantal vergunningen dat is afgegeven door de gemeenten.

Grootste groei

De grootste groei is te vinden in de woningbouw, in 2015 heeft hier een groei plaatsgevonden van 24% voor de nieuwbouw. De herstel- en verbouwactiviteiten zijn toegenomen met 17%. Deze aantallen gaan in 2016 en 2017 alleen nog maar meer groeien, verwacht het EIB (Economisch Instituut voor de Bouw). De 16.000 banen zijn vooral in deze sector te vinden, verder is het EIB nog gunstiger gestemd met de toekomst in het vooruitzicht. Ze hebben een onderzoek uitgevoerd en tot 2021 worden er 70.000 voltijdsbanen vervuld. Zo komt het aantal weer uit tot een niveau die ook te vinden was toen de crisis nog niet heerste.

Bouwopleidingen voor jongeren

Met deze vooruitzichten zijn er weer volop jongeren die in aanmerking komen voor een baan in deze sector. Jarenlang was er een terugloop van aanmeldingen op scholen of instituten die dit soort opleidingen aanbieden. Dat is terecht, iedereen wil kansen op een baan die toekomstperspectieven biedt. Een bouwopleiding volgen is nu aantrekkelijker dan ooit. Je wordt een veelzijdige vakman die van alle markten thuis is, zodat jij klaar wordt gestoomd voor de arbeidsmarkt van de toekomst.

Voordelen bouw

Er zijn vele voordelen als je werkt in de bouw. Hier zijn vijf voordelen als je in de bouw werkt.

  1. Werkzekerheid

Vooral de komende paar jaren zit je gebeiteld met het flinke aanbod aan banen die er wordt aangeboden.

2. Buiten werken

In de bouwsector ben je bijna nooit binnen te vinden. Je werkt nagenoeg altijd in de buitenlucht. Zo word je een geharde bouwvakker die nergens voor terugdeinst.

3. Breed aanbod

Je bent als bouwvakker breed inzetbaar, omdat je kunt werken in de woningbouw, industriebouw of renovatie, tevens kun je ook als grondwerker aan de slag in de afbraak.

4. Sociale contacten

Je werkt altijd in teams, je bouwt een band met elkaar en gaat met elkaar naar verschillende projecten. Een goede teamgeest komt altijd van pas, zodat de werksfeer optimaal blijft.

5. Mooi inkomen

Deze bovenstaande punten zijn mooi meegenomen als je gaat werken in de bouw. Ook biedt het een mooi salaris met uitstekende CAO voorwaarden.

Rate this post

Verstuur reactie