×

Van concept naar product

Van concept naar product

Alle producten die wij in de winkel zien liggen zijn ooit bedacht. De één door een slimme uitvinder, de ander door een slimme productontwikkelaar. In beide gevallen hebben deze producten één ding gemeen, ze voorzien in een bepaalde behoefte en ze doen dat goed. Daar ligt dan ook de basis achter productontwikkeling en productinnovatie. Wanneer een product voorziet in het oplossen van een behoefte, weet je zeker dat je product aansluit (mits je goede marketing toepast). Dit gaat echter zomaar niet. Voor het neerzetten van een nieuw product is een gestructureerd traject nodig. In deze blog neem ik je mee langs de wondere wereld van product design.

Concept Design

Nadat besproken is in welke behoefte het nieuwe product moet voorzien en op welke manier wordt dit vertaald naar een concept design. In deze eerste prille fase van het design proces wordt er al gebruik gemaakt van een zogenaamde testgroep. Deze testgroep bestaat uit een correcte afspiegeling van de mensen die het product moeten gaan gebruiken. Het is belangrijk om in de concept design fase al gebruik te maken van een dergelijke testgroep, omdat dit concept de blauwdruk vormt voor het uiteindelijke product.

Productontwikkeling

Nadat het concept afgrond is, dient het product gemaakt te worden in de vorm van een prototype. Het is belangrijk dat dit gebeurt op basis van sprints. Na elke kleine aanpassing moet het product gespiegeld worden aan de meningen van de testgroep. Hierdoor weet je zeker dat je tijdens deze fase alleen logische en gewenste stappen maakt. Het goed uitvoeren van productontwikkeling zorgt uiteindelijk voor een product dat beter aansluit bij de wensen van de doelgroep.

Fabriceren van het product

Nadat de concept fase en ontwikkelingsfase afgerond is, kan het product ontwikkeld gaan worden. Hierbij is het belangrijk dat er nauwkeurig gewerkt wordt en het product een perfecte afspiegeling is van het prototype, zodat je zeker weet dat het product de behoeftes van jouw testgroep vervuld.

Rate this post

Verstuur reactie