×

Een congres organiseren? Waar begin je

Een congres organiseren? Waar begin je

Een congres organiseren kan zorgen voor veel planning, overleg en bovendien voor hoofdpijn. Je moet met zoveel dingen rekening houden dat je snel het overzicht kunt verliezen. Daarom schrijf ik deze blog, als helpende hand bij het organiseren van jouw volgende evenement. Uiteraard kan ik niet alles alles vertellen in één blog, wanneer je vragen hebt kun je die uiteraard stellen in de comment sectie van deze blog. Zonder verder gedoe, hierbij een aantal zaken waar je zeker rekening mee moet houden bij het uitkiezen van jouw ideale evenementenlocatie.

geografische locatie

Wanneer je wilt dat er zoveel mogelijk mensen op je evenement komen, ik neem aan van wel, dan is het handig om rekening te houden met de woonplaats van je gasten. Kies een evenementenlocatie uit die in het midden van deze woonplaatsen ligt, zodat je zeker weet dat niemand ellendig lang hoeft te rijden. Zorg er daarnaast voor dat de locatie gemakkelijk te bereiken is met de auto en de trein. De gemakkelijkste manier is om eerst een locatie uit te kiezen die vlakbij het station en afrit van een snelweg ligt en vervolgens de meest centrale locatie uit deze selectie te kiezen.

Afspraken over catering

Afhankelijk van het type evenement dat je wilt gaan organiseren kan de catering een meewegende factor zijn. Ga er niet standaard vanuit dat iedereen zomaar alles kan en mag eten. Zorg ervoor dat er letterlijk voor iedereen wat is. Sommige van je gasten zullen een bepaalt dieet aanhangen doordat ze allergisch zijn of een bepaalt geloof aanhangen. Een goede evenementenlocatie houdt hier sowieso rekening mee, maar zorg ervoor dat je dit in ieder geval bespreekt.

Succes!

Ik wens je heel veel succes bij het organiseren van jouw volgende evenement. Ik weet zeker dat wanneer jij bovenstaande tips volgt je sneller een keuze kunt maken

Rate this post

Verstuur reactie