×

De leerplicht

De leerplicht

Iedereen heeft er mee te maken gehad of in het verleden mee te maken gehad: de leerplicht. Je kind begint op de peuterspeelzaal, gaat daarna naar de basisschool en de middelbare school en begint daarna aan zijn vervolgopleiding. Hierna gaan de meeste mensen aan het werk en denken niet meer aan een opleiding. Echter kan het heel fijn zijn om hierna nog een extra opleiding te doen. Misschien kom je niet zo makkelijk aan de slag met je huidige opleiding, of wil je toch liever een iets andere richting op. In dit geval kan een opleiding van Fabius erg goed uitkomen.

 

Leerplicht

Kinderen van 5 tot en met 16 jaar hebben leerplicht. Op deze manier kunnen zij zich optimaal voorbereiden op de arbeidsmarkt en de maatschappij. Veel ouders willen deze leerplicht graag door de vingers zien, meestal wanneer ze op vakantie willen. Als het beter uitkomt om het kind buiten de schoolvakanties mee op vakantie te nemen, wordt dit ook vaak gedaan door ouders. Hiermee overtreed je wel de leerplicht.

 

Als een kind op zijn 16 nog geen startkwalificatie hebben behaald, heeft hij leerplicht tot zijn 18e. Een startkwalificatie kan een havo, vwo of mbo diploma zijn. Als dit van toepassing is op je kind, kun je hier natuurlijk altijd informatie over opzoeken op de site van de Rijksoverheid of contact met ze opnemen.

 

Opleidingen

Na het voortgezet onderwijs, kun je doorstuderen in jouw vakgebied en werk zoeken. Dit kan lastiger zijn dan verwacht, of het kan je minder goed bevallen dan je had verwacht. In sommige gevallen vraagt de werkgever andere competenties van je dan die je hebt geleerd. In zo’n geval zou je kunnen kiezen voor een opleiding van Fabius. Hierbij wordt je opgeleid in een relatief korte tijd, waardoor je dit naast je werk kunt doen. Ook word je goed voorbereid op de praktijk, waardoor je direct aan de slag kunt.

board-928378_640

Rate this post

Verstuur reactie