×

Digitale trends op de zakelijke markt

Digitale trends op de zakelijke markt

Digitaal werkenWe leven inmiddels in het jaar 2016 en we zien veel technologische ontwikkelingen om ons heen. De afgelopen paar jaren zie je dat de digitalisering steeds meer zijn intrede vindt op kantoor en in ons privéleven. Dit is voor sommigen een zegen om nog efficiënter en sneller te werken.

Voor de ander is het weer een nieuwe nachtmerrie om steeds meer met digitale hulpmiddelen te werken. Nieuwe software pakketten op het werk vanwege de automatisering, Windows 10 wordt geïnstalleerd, een zakelijke smartphone om altijd bereikbaar te zijn voor klanten en de baas. Je kan er niet meer omheen, want het blijft een trend die zich alleen maar blijft doorzetten. Er zijn een aantal ontwikkelingen op de markt die een blijvertje zullen blijven voor de toekomst.

De cloud

Ruim vier jaar geleden werd het werken in de cloud geïntroduceerd, voor velen was dit een raar concept om je bestanden elders op te slaan in de handen van een bedrijf die beweert dat je bestanden volkomen veilig worden opgeslagen in een databank honderden soms duizendenkilometers verderop. Inmiddels, anno 2016 is het gebruik van de cloud explosief toegenomen, omdat alle kinderziektes en beveiligingen zijn geoptimaliseerd om er veilig mee te werken. Steeds meer bedrijven zien er de voordelen van in om te werken in de cloud, omdat het eenvoudig werkt, je kan makkelijk bij je bestanden en ze uitwisselen met je collega’s en je hoeft er als ondernemer geen dure hardware voor te kopen.

Automatisering

Er vindt steeds meer automatisering op het kantoor plaats. Het papier maakt veelal plaats voor IT oplossingen die het voor bedrijven en vooral medewerkers een stuk gemakkelijker maakt. Er wordt nieuwe software gebruikt, waardoor je makkelijker bij gegevens kunt en een stuk efficiënter kuntwerken. Daarnaast hoef je niet meer bang te zijn dat gegevens verloren gaan, omdat deze ook op een externe server worden opgeslagen.

Evolutie van het internet

Één van die nieuwste ontwikkelingen op het gebied van Internet is The Internet of Things. Dit wordt een wereldwijd netwerk van apparaten en machines die met elkaar communiceren en gegegevens uitwisselen. Dit klinkt nog ver gezocht, maar op enkele beurzen werd er gedemonstreerd hoe je door middel van je smartphone kan communiceren met koelkasten, thermostaten en auto’s. Je kan op afstand je computer aan of uit zetten, je beveiligingssysteem aanzetten of alvast de wasmachine aanzetten als je dat bent vergeten. Dit klinkt natuurlijk ook erg gevaarlijk, omdat er vaak wordt gedacht dat andere mensen ook jouw apparaten kunnen besturen. Net als met de cloud services kunnen de beveiligingen van de systemen flink worden opgeschroefd.

Flexwerkers

Door middel van flexibele contracten die worden gegeven aan werknemers ontstaat er nieuwe vorm van werken. De werknemers krijgen niet meer een vaste werkplek aangeboden, maar worden op pad gestuurd om buiten de deur te werken of thuis aan de slag te gaan. Werkgevers geven steeds vaker mobiele apparatuur, zoals tablets, smartphones of laptops mee aan de werknemers. Het voordeel van het werken met flexwerkers is dat het kostenbesparend werken, omdat je daarmee ook kantoorruimte bespaard. Daarnaast wekt het het gevoel bij de werknemers dat ze vrijer zijn, waardoor ze een stuk gemotiveerder aan de slag gaan en zich een stuk gelukkiger voelen. Dit resulteert erin dat de kwaliteit van het werk toeneemt.

Rate this post

Verstuur reactie