×

Een event organiseren

Een event organiseren

Daar sta je dan, voor de schijnbaar onmogelijke taak om een event te organiseren. Daar komt een boel planning, voorbereiding en vooral hele saaie vergaderingen bij kijken. Je wilt het in één keer goed doen, dus komt er ook een aardige mate van stress bij kijken. Via deze blog help ik jou bij het organiseren van je evenement of congres. Het is namelijk niet zo lastig, moeilijk en zwaar als je denkt. Ik vind namelijk dat het organiseren van een dergelijk event vooral leuk moet zijn en gelukkig kan dat ook, wanneer je goed in kaart hebt welke afspraken je moet gaan maken. Dus zonder verdere introductie, hier een aantal tips die jou helpen bij het organiseren van het evenement van je dromen.

Kies de juiste locatie

De juiste locatie, dat betekent niet perse de mooiste locatie. De juiste locatie is de locatie die qua sfeer en aanbod perfect aansluit bij het evenement dat je wilt gaan organiseren. Denk hierbij aan de ligging, de geschiktheid voor aantal personen en natuurlijk de beschikbaarheid.

Maak goede afspraken over planning

Wanneer je een evenement of congres gaat organiseren op een externe locatie dan heb je vaak te maken met dagdelen. Over het algemeen huur je een evenement voor 4, 8 of 12 uur. Dit kan natuurlijk een beperkende factor zijn en het kan voorkomen dat je evenement uitloopt. Wanneer dit gebeurd is het wel handig als je goed in beeld hebt of er dan extra kosten worden gerekend. Daarnaast is niet iedere locatie 100% beschikbaar en kan het voorkomen dat een evenementenlocatie vol geboekt zit.

De geografische ligging

Wanneer je een groot evenement of congres gaat organiseren, komen mensen vaak uit het hele land. Kies in zo een geval een centraal gelegen congreslocatie, bijvoorbeeld een congreslocatie utrecht. Dit zorgt ervoor dat de ligging van de locatie geen beperkende factor is voor de mensen die op je congres willen komen.

Rate this post

Verstuur reactie