×

EHBO vergoeding voor studenten

EHBO vergoeding voor studenten

Ben je student en denk je erover om een EHBO-cursus te gaan volgen? Dan is het aan te raden om eens na te gaan of jouw huidige zorgverzekering de kosten voor deze cursus vergoedt. In dit artikel vind je hier de benodigde informatie over.

Wat leer je op de EHBO cursus?

In de eerste fase van de EHBO cursus maak je kennis met de basis van de verlening van Eerste Hulp Bij Ongelukken. Later in de cursus zul je leren over de specifieke situaties en verschillende verwondingen. Dit gaat van brandwonden tot verkeersongelukken en van een hartstilstand tot een schaafwond. Daarnaast leer je hoe je moet handelen als een kind iets giftigs inneemt, hoe je reanimatie en mond-op-mond moet toepassen en hoe je de inhoud van een EHBO-koffer moet gebruiken.

Waarom zou je een EHBO cursus volgen?

Een EHBO cursus biedt enorm veel mogelijkheden en kan zonder twijfel nuttig zijn in het dagelijks leven. Wanneer je de cursus succesvol afgerond hebt, weet je precies wat je moet doen in bepaalde noodsituaties. Daarnaast weet je ook vooral wat je niet moet doen in een noodsituatie, zodat je de situatie van een persoon niet alleen maar erger maakt. Met deze nieuw gewonnen kennis is het zelfs mogelijk om de levens van mensen te redden. Bovendien is het erg goed voor je zelfvertrouwen als je weer wat je moet doen.

Locatie van een EHBO cursus

Een EHBO cursus kan op verschillende locaties gevolgd worden. Zo kun je door heel Nederland de EHBO cursus van G4S Veiligheids-trainingen volgen. Daarnaast kun je ook terecht bij je plaatselijke EHBO-vereniging. Let er altijd goed op dat de cursus leidt tot een officieel erkend EHBO diploma of certificaat. De inhoud zal op de meeste locaties dezelfde zijn, maar er kunnen verschillen zitten in de lesmethode, de materialen en de kosten. Vergelijk van tevoren dus goed wat de verschillende mogelijkheden in jouw omgeving zijn.

Kosten en vergoeding

Een EHBO cursus is vaak niet erg goedkoop. Over het algemeen is de standaard EHBO cursus ongeveer €150,- tot €200,-. Dit maakt het de moeite waard om uit te zoeken of jouw zorgverzekeraar dit voor je wilt vergoeden.

Vaak worden EHBO cursussen niet vergoed vanuit de basisverzekering. Echter zijn er wel degelijk zorgverzekeraars die de cursus voor je willen vergoeden als je aanvullend verzekerd bent. Dit komt vooral doordat het ook voor de zorgverzekeraar belangrijk is dat mensen weten wat ze moeten doen in een bepaalde noodsituatie. Als mensen de zorgverlening zelf kunnen verlenen, zullen de kosten voor de verzekeraar vaak lager zijn. EHBO cursussen spelen dus een grote rol bij de preventie van hoge zorgkosten.

Rate this post

Verstuur reactie