Frustraties van netwerkbeheerders
Elke baan heeft zijn voor- en nadelen. Zo ook als je als netwerkbeheerder werkt. Juist als je in een technische branche zit, roept dit vaak frustraties op bij medewerkers. Mensen willen namelijk maar niet snappen hoe al die technische dingen werken. Dit zorgt vaak voor onderstaande situaties en frustraties.
Leugens
Veel mensen die tegen technische problemen aanlopen, hebben het probleem zelf (per ongeluk) veroorzaakt. Het is te begrijpen dat je je schaamt, maar waarom lieg je erover? Een netwerkbeheerder is technisch en vooral niet gek, dus het heeft geen zin om erover te liegen. Daarbij komt dat je het de beheerder niet makkelijker maakt als je liegt, aangezien je hierdoor de oorzaak van het probleem verzwijgt. Als de netwerkbeheerder de oorzaak weet is het probleem waarschijnlijk sneller op te lossen.
Onvolledige informatie
De manier waarop gebruikers van een netwerk communiceren naar een netwerkbeheerder is vaak erg onvolledig. Hierdoor is het onduidelijk wat er precies aan de hand is. Kreten als; ‘Hij doet het niet’ en ‘Hij is langzaam’ zijn vaak erg vervelend voor netwerkbeheerders. Als je volledige informatie geeft bespaar je vaak veel tijd voor de persoon die het op moet lossen. Anders is de beheerder eerst lang bezig om het probleem in kaart te brengen voordat hij zich kan bezighouden met de oorzaak van het probleem.
Luiheid
Met luiheid bedoelen we het vragen van dingen die je ook zelf kunt oplossen. Als je tegen een probleem aanloopt Google het dan even of probeer het eerst zelf op te lossen. Je zal zien dat je het probleem dan 9 van de 10 keer zelf kunt oplossen. Zo niet, dan ben je uiteraard meer dan welkom om aan de bel te trekken. Maar soms ligt een oplossing zo voor de hand, dat je veel tijd bespaart door het eerst zelf te proberen. Buiten tijd scheelt dit vooral ook frustraties bij de netwerkbeheerder.
PEBCAK
PEBCAK is een begrip onder netwerkbeheerders. Het staat voor ‘Problem Exists Between Chair And Keyboard’. Er is geen probleem met de soft- of hardware, maar met de gebruiker. Het gaat hierbij over mensen die geen idee hebben hoe een computer werkt maar er wel mee moeten werken. Dit geeft enorm veel frustraties, want als iemand niet eens weet hoe een computer werkt, heeft het weinig zin om uit te leggen wat het precieze probleem is. Instructies worden op deze manier genegeerd of simpelweg niet begrepen. Via dit soort mensen komen de meeste virussen een bedrijf binnen.
Het is fijn als een werkgever deze situaties in zijn achterhoofd mee wil nemen bij het uitbesteden van netwerkbeheer. Door deze dingen tegen je personeel te vertellen, voorkom je een hoop frustraties bij de netwerkbeheerder.
Verstuur reactie