×

Functie commercieel medewerker

Functie commercieel medewerker

Aan vacatures van een commercieel medewerker ontbreekt het niet. Zeker nu de economie aantrekt en de bedrijven meer vertrouwen krijgen, komen er steeds meer vacatures open voor een commercieel medewerker. Maar een commercieel medewerker is eigenlijk een container begrip. De werkzaamheden kunnen ver uiteen lopen. Vandaar wordt er een verhelderend beeld geschetst wat betreft de werkzaamheden en wanneer je in aanmerking komt voor een functie als commercieel medewerker.

Commercieel medewerker

Een commercieel medewerker is mogelijk in 2 functies, namelijk de commercieel medewerker binnendienst en buitendienst. Als commercieel medewerker binnendienst ben je het aanspreekpunt door middel van face to face gesprekken, mail contact en telefooncontact. Er wordt verwacht dat je op een klantvriendelijke manier de klant te woord staat, en waar mogelijk helpt. Je werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het adviseren van klanten, het verwerken van offertes en afspraken maken met (potentiële) klanten.

Als commercieel medewerker buitendienst zijn je werkzaamheden met name buiten de deur. Je werkzaamheden bestaan met name uit het bezoeken van bestaande en potentiële klanten. Relatiebeheer is essentieel van belang binnen dit beroepenveld. Een klant behouden is voor veel bedrijven vaak van grote waarde. Tijdens een verkoopgesprek is het belangrijk dat je goed weet in te spelen op de wensen en behoefte van de potentiële klant.

Opleiding commercieel medewerker

De functie spreekt voor zich, je moet commercieel aangelegd zijn. Dit is niet geheel aan te leren. Het moet ook in je genen zitten. Wanneer je de opleiding commercieel medewerker binnen of buitendienst gaat volgen krijg je specifieke gesprekstechnieken aangeleerd die je helpen bij een verkoopgesprek. Maar ook wordt er aandacht besteedt aan verschillende informatie systemen, het vinden van juiste klant informatie of marktinformatie.

 

Rate this post

Verstuur reactie