×

Het belang van een goede beveiliging

Het belang van een goede beveiliging

Het lijkt misschien wat overdreven, de beveiliger voor de deur, de vele toegangspoortjes waarbij jij je persoonlijke pasje moet laten zien en aangeven dat je op je werk bent aangekomen. Je ziet het in Nederland alleen bij de hele grote internationale bedrijven. Het is meer iets Amerikaans. Toch is een goede beveiliging niet overbodig. Nu zeggen we niet dat je een beveiliger voor de deur moet zetten en tien verschillende toegangspoortjes moet installeren, maar je kunt wel extra aandacht besteden aan de beveiliging van je pand. Wat de Amerikanen doen is misschien een beetje too much, maar je moet het de inbrekers natuurlijk ook niet te makkelijk maken. De basis van een goede beveiliging is een solide en betrouwbare buitenbeveiliging.

 

Maatregelen treffenchain-690088_640

De beveiliging begint al rondom het bedrijfspand. Denk hierbij aan hekwerk, camera’s en verlichting. Het is belangrijk dat je het organisatorisch allemaal goed geregeld hebt. Heb jij een intercom? Zorg dan wel dat deze in contact staat met de receptie en dat de deur of slagbomen van binnenuit open gedaan kunnen worden. Naast hekwerken en beveiligingssystemen moet je ook denken aan de onderstaande tips.

  • Laat geen rotzooi of klimmaterialen rondslingeren rondom je bedrijf. Zo help je inbrekers en het is ook te gebruiken voor brandstichting.

  • Zorg dat je sloten goed onderhouden zijn.

  • Weet wie er allemaal een sleutel hebben. Je kunt deze tevens personaliseren, zodat je altijd weet wie er als eerste of als laatste binnen kwam of naar buiten ging.

  • Leg waardevolle documenten altijd in een beveiligde kluis en laat laptops en tablets niet slingeren.

  • Als jij de afsluitronde doet, let dan op of alle apparaten uit staan, dit in verband met brand.

  • Installeer schrikverlichting of buitenverlichting dat aanspringt. Dit schrikt inbrekers af.

Dit zijn een paar kleine maatregelen waar je rekening mee kunt houden. Zit jouw bedrijf op een industriebedrijf? Spreek dan eventueel met omliggende bedrijven een beveiligingssysteem af.

 

Veilig naar je werk

Voor jezelf maar ook voor je werknemers is het een stuk veiliger op het werk met een goede beveiliging. Als jij zorgt dat er niemand zonder toestemming binnen kan komen, voelen je medewerkers zich een stukje veiliger. Tegenwoordig hoor je vaak genoeg dat mensen zomaar binnen komen lopen en spullen onder je neus meenemen naar buiten. Ze zijn zo sluw dat je het niet eens door hebt. Zorg dat het jou niet overkomt en dat jij de beveiliging goed voor elkaar hebt! Jij en je werknemers gaan met een goed gevoel naar het werk.

 

Rate this post

Verstuur reactie