×

Kansen voor Big Data met een goede IT-infrastructuur

Kansen voor Big Data met een goede IT-infrastructuur

De maatschappij is gedigitaliseerd. Tegenwoordig worden alle digitale handelingen die mensen verrichten opgeslagen als data. Van klik- en zoekgedrag van klanten tot het specifieke gebruik van social media platformen en mobiele devices door individuen. Dagelijks worden er maar liefst 2,5 triljoen bytes aan data geproduceerd. Het lastige van de enorme hoeveelheid data voor bedrijven is om deze data effectief te verwerken en in te zetten om groeikansen te benutten. In dit artikel wordt er dieper ingegaan op de uitdaging die bedrijven moeten aangaan om op basis van Big Data goede, onderbouwde en zakelijke beslissingen te kunnen nemen.

Het belang van Big Data

Recent onderzoek van Capgemini Consulting, gepubliceerd in 2015, toont het belang aan van Big Data binnen het bedrijfsleven. Van de grote bedrijven die gevestigd zijn in Europa, Azië-Pacific en Noord-Amerika geeft 60% van de bedrijven aan dat zij verwachten dat Big Data voor ontwrichting in de sector gaat zorgen. Door een goede informatieverwerking zijn bedrijven in staat om relevante informatie te filteren uit de diverse databronnen. Hierdoor komen bedrijven tot relevante inzichten om groei binnen het bedrijf te realiseren. Big Data is dus niet voor niets een belangrijk topic binnen het bedrijfsleven.

Gebrekkige IT-infrastructuur

Om de kansen die Big Data biedt te kunnen benutten, dient een bedrijf te beschikken over een goede IT-infrastructuur die data uit diverse databronnen verzameld. Uit onderzoek van Hitachi Data Systems blijkt echter dat de IT-infrastructuur bij meer dan de helft van de Nederlandse bedrijven met meer dan duizend werknemers niet of onvoldoende is ingericht op de kansen die Big Data biedt. Door de gebrekkige IT-infrastructuur wordt data-analyse belemmerd en daarmee de groeikansen van een bedrijf. ICT bedrijf Ritchie Solutions ondersteunt bedrijven bij het inrichten van de IT-infrastructuur. Door te investeren in een effectieve IT-infrastructuur, gericht op data-analyse, geeft u uw bedrijf de kans om te groeien.

Strategieën voor Big Data

Er wordt onderscheid gemaakt tussen twee strategieën als het gaat om de verwerking van Big Data. U kunt ervoor kiezen om alle geproduceerde data waarover u beschikking heeft op te slaan. Deze strategie brengt echter veel kosten met zich mee. Daarnaast zorgt het ervoor dat er ook niet relevante informatie wordt opgeslagen en verwerkt. De ander strategie is om data vooraf te filteren. Dit wordt ook wel doorlopende data-analyse genoemd. Dit heeft als voordeel dat er patronen ontstaan in de gefilterde data. Echter is dit ook een grote financiële investering.

Rate this post

Verstuur reactie