×

Kiezen voor een baan in de bouw

Kiezen voor een baan in de bouw

Goed nieuws voor mensen die werk zoeken in de bouw. De bouwsector gaat dit en volgend jaar meer werknemers aannemen. Het gaat dus goed in de bouwsector. Als je op zoek bent naar een baan in de bouw, heb je genoeg keuze. Maar hoe kies je uit de letterlijk honderd verschillende functies die er zijn in de bouwsector die ene baan die bij je past?

De cijfers
Met de werkgelegenheid in de bouw zit het dus wel goed. Er is de komende jaren voldoende werkgelegenheid, wat zal worden verdeeld tussen werknemers en zelfstandigen. Geschat wordt dat de werkgelegenheid in de bouw dit en komend jaar met 34000 arbeidsjaren gaat groeien en tussen 2019 en 2022 met 23000 arbeidsjaren. Dit komt voornamelijk door de vele nieuwbouw. Goed nieuws dus. Maar kies tussen al die banen maar eens de juiste opleiding en functie.

Redenen om te kiezen voor de bouw
Laten we het eerst hebben over waarom het een goed plan is om een opleiding en daarna een baan in de bouw te kiezen. Buiten de vele werkgelegenheid nu en in de komende jaren, zijn er nog meer goede redenen om te kiezen voor de bouwsector. Ten eerste maak je natuurlijk altijd een verschil. Zonder jou zou er iets niet worden (af)gemaakt, je creëert iets met een mooi einddoel voor ogen. Hier kun je trots op zijn. Ook werk je in de bouw met je handen én je hoofd, een fijne combinatie als je van afwisseling houdt. Tot slot is er erg veel vraag naar geschoold personeel.

Een functie kiezen
Maar hoe kies je de functie die bij je past? Lees je per functie goed in om te kijken of het iets voor je is. Doe een keer een beroepentest en ga praten bij een uitzendbureau dat gespecialiseerd is in de bouwsector. Zo kom je er snel achter welke functie bij je past. Mocht je nou echt niet kunnen kiezen voor welke specifieke functie je wilt gaan, wees dan niet getreurd. Er zijn namelijk ook voldoende bouwbedrijven op zoek naar multifunctionele medewerkers. Oftewel, medewerkers die meerdere dingen kunnen. Bijvoorbeeld schilderen, tegelzetten en stucen. Bouwbedrijven willen namelijk zoveel mogelijk klussen aannemen, maar dit kan niet als er niet voldoende gekwalificeerd personeel is. Er wordt gezegd dat deze multifunctionele medewerkers de toekomst zijn in de bouw.

Of je nou kiest voor schilderen, timmeren of metselen, het is altijd verstandig om je in te schrijven bij een organisatie voor personeelsdiensten voor bouw en techniek als je een baan zoekt in de bouw. Zo vind je sneller de juiste baan die bij jou past. Ook kunnen ze je helpen met het kiezen van de juiste functie.

Rate this post

Verstuur reactie